Thursday, 27 September 2012

I väntan på egna

Mina tjejer var hos "Gran" (farmor) i förmiddags när jag var hos frissan. När jag kom för att hämta dem så möttes jag av blommor. De hade varit ute med Gran och plockat blommor i hennes trädgård till mig. Ja min svärmor vet att jag älskar blommor och att vi inte har så mycket att skryta med ännu, så de var ett välkommet tillskott i huset.
För hemma hos oss ser det mest ut så här just nu. I går eftermiddag kon en stor laddning jord hemkört till oss, 3 kubikmeter matjord. Så i går eftermiddag körde jag ett antal kärror för att fylla våra land.

Här håller jag på att bygga upp vårt grönsaksland som vi byggde i helgen. I botten tidningspapper, sedan jord och gödsel och halm och så mera jord ovan på och så vattnades det senare.

Det sista lagret jord körde maken ut när han kom hem från jobbet. Sedan var jag så mör i kroppen hela kvällen så jag låg på soffan och tittade på TV utan att orka röra på mig. Att skyffla jord och köra skottkärra är tungt helt klart. På eftermiddagen idag efter frissabesöket åkte jobbkläder på igen och det var bara att hugga tag i skottkärran igen. För väderleksrapporten lovar uselt väder de närmsta dagarna med regn så vi våga inte lämna jordhögen där längre för då hade den väl haft goda chanser att rinna bort.
Inte lika öm i kroppen ikväll utan bara skönt trött. Nu är alla rabatter och grönsaksland  fulla av härlig mörk näringsrik jord som bara väntar på att få bli planterad i. Under tiden medan vi väntar på att det ska växa och gro så njuter vi av Grans blommor i vasen på bordet. Hon har redan lovat att gräva upp några av dessa lökar så att jag kan stoppa ner dem hemma hos mig. Hon gav mig också några krukor som hon hade skott i att ta med hem för plantering. Jag riktigt längtar tills jag har blommor jag kan ta in och sätta i vas.

Ha en underbar torsdag!

7 comments:

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Kul med blommor från trädgården!! Läcker färg.
Tidningspapper i botten för o förhindra ogräs eller?
Borde oxå ta tag i saker o ting ute, men blir så ledsen när det aldrig blir vår o saker bara dör...
kanske växthus vore nåt?!

Klem Anna

fianathome said...

Läckra blommor. Vad heter dom?
Fräckt med en såbädd i arbetshöjd. Smart!
Ja då är det bara å vänta och se.
Regn har vi också haft i massor. Så himla tråkigt är det. Men ni går mot sommar nu va?
kramelikram
Fia

tinajo said...

Ja jösses, trädgårdsarbete tar på - jag brukar alltid få ont i kroppen av det! Vackra blommor! :-)

Maria- Wikers Liv said...

Vilka vackra blommor!
Ja, trädgårdsarbete är tungt! Vi gjorde allt själva, i förra huset, men nu har vi tagit rätt mycket hjälp :)
Kram /Maria

Lotta said...

Oj, ni fixar och jag förstår om det känns i kroppen efteråt. Vad fint det blir.

Underbara blommor! Vackra färger. Snart har du likadana i er trädgård ;)

KRAM!!

TIDSOPTIMISTEN said...

Vilka höga och praktiska planteringslådor ni byggt, såna ska jag också ha ordnat till nästa sommar, perfekt så man slipper böja sig allt för mycket.....och vilken bukett de där blommorna känns inte igen men de påminner om liljor ;)....och glöm inte TVÅ HÄNDER PÅ RATTEN, gud vad jag skrattade när jag läste det - ni kommer att få det roligt när det är dags för övningskörning ...ha ha

Kra Ullis

A House With A View said...

Hallå sötis:))) Vad himla duktiga ni är!! Men så blir det bra också! Ska bli kul att följa ert "projekt trädgårdsland"! Kul att du gillade min lampett, jag hittade den faktiskt på en trädgårdshandel av alla ställen!! Hoppas du hittar en liknande du med, du brukar ju göra besök på sådana ställen:))

ps. du har ordverifiering, det går att ta bort (om du vill) :))

Stööööööööööörsta kraaaaamen aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...