Monday, 17 September 2012

Söndagsjobb

Tack för era uppmuntrande ord och att ni berättar att det blir likadant för er ibland. Alltid skönt att veta att andra också har mängder med oavslutade projekt som ligger. Eller som Lotta skrev; surdegar! Jag gillar surdeg! Söndagen bjöd på uppehållsväder så trädgården var ett måste som skulle ske, vi började där.

Här är en av de växter jag köpte i förra veckan och som fick stå och vänta på bättre väder. Detta är en Ribes Sanguinem, en blommande vinbärsbuskre, utan bär. Denna buske har vi en liten speciell anknytnig till då det är en namngivningsbuske till vår äldsta dotter.


Busken gillar sol så då passa den bra här på vår framsida där solen gassar rejält nästan hela dagen oavsett årstid. Dessutom blommar den på våren och busken intill är en som blommar på sommaren så det blir lite variation. 

 Till den stora rabatten på baksidan blev det flera olika camelia träd. Detta är en "vanlig" variant som växer upp till ett träd eller större buske lite beroende på hur man beskär den. Den har som ni ser vackar ljust rosa blommor.

De två andra som står på vardera sida om den "vanliga" med rosa blommor är spaljecamelia. Tanske är att de inte ska växa ut, utan istället växa längs med staketet på en spalje eller längs tråd som man spänner upp. Det blir så småningom en vägg utav camelia som täcker staketet. Dessa två har vita blommor.

Utöver detta så mätte vi och diskuterade vart vi ska ha våra grönsaker för det är fortfarande en "het potatis".

Dags att åka iväg och hämta upp barnen på skolan och Kinder. Får se om det blir att avsluta något mer projekt idag eller om jag ska ta och påbörja ett nytt. Måste sy en enkel klänning till Emily som har Book Week Dress-up på torsdag. Hon ska vara Pippi men har vuxit ur stora delar av sin gamla kostym.

Ha en härlig vecka !


4 comments:

tinajo said...

Namngivningsbuske - det lät fint och det var en söt buske! :-)

Hoppas du får en fin dag!

Charlie sa ... said...

Jag har mycket Australien i mina tankar just nu...min dotters pojkvän ska till Melbourne och arbeta under en period!

Den dotter, som fick ett namngivningsträd hemma i Stockholm. Ett plommonträd som jag saknar så. Jättefint med den söta busken som kommer växa och må bra i er vackra trädgård.

Och ja, surdegar går hem hos mig med ;)

Stor kram!
Lotta

Pia said...

Så vackert med namngivningbuskar! Eller träd. Verkligen något jag skall te efter när jag får barnbarn!

Jag har haft såå bråda tider (surdeg) att jag inte hunnit mycket till bloggarna. Alla lediga dagar går ute på landet, i stugan. Pyntar o pynjar... nämen nu måste jag sluta!!! SOLSIDAN börjar! Sorry!

KRAAAM!
-Pia-

Wikers Liv said...

Namngivningsbuskar! Vad fint!!! Det måste jag komma ihåg när jag får barnbarn ;)
Fina buskar ni har!
Kram /Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...