Tuesday, 11 September 2012

Så här blev det

Det var här jag lämnade er igår, med en bild på den sten som levererades till vår tomt i söndagsförmiddag. Vid första titt så blev jag lite orolig över färgen. Så mycket sten och så fel färg. Men så fattade jag att den ju bara var smuttsig.

Ni som minns och hängt med ett tag vet ju att vi har problem med vatten från angränsande "kohage" som rinner tvärsöver vår tomt. Vi åtgärdade ju detta och det kan ni läsa om här och här. Resultatet blev ju att det skulle behöva anläggas någon slags stenträdgård som jag kallade det. 

Mannen skyfflar.


Jag plockar iordning och jämnar ut.

Här syns skillnaden på den levererade stenen och efter att jag spolat av den. Stor skillnad. Ser ju ganska kul ut när man gjorde ett randigt mönster men vi tyckte ändå att det var bättre med enhetligt rena stenar. 
Så här ser det färdiga resultatet ut från i söndags. En lång vit stengång som inte är en gån att gå på. Vi har valt att lägga stennivån något under gräsmattenivån så att avrinningen blir bättre och att det också är lättare att klippa gräset utan stenskott. Det ser lite krokigt ut just nu men jag tror att det jämnar ut sig när man får gräset att växa ända fram och kan räta upp gräskanten också.

Här bakom förrådet ska det nu planteras gräs så att vi blir av med all lera och gegga som har blivit. Men först måste vi jämna till gräsmattan på vissa ställen. Vi får fortfarande allt för många sjäar på vissa ställen där det är ojämt.
Det var så här det såg ut innan. Inte så kul.
Vi funderar lite på hur vi ska ta oss an detta. Stenen bör förbli otäckt för att ha bästa möjliga dräneringseffekt. Men vi funderar på att plantera tomaterna längsmed sstaketetlite mer längre upp i bilden. Sätta fast några spaljeer mot staketet så att tomatplantorna har något att stödja sig mot. Denna bit av tomten, staketet alltså får väldigt mycket sol hela dagen under sommaren så det borde vara bra för tomaterna. Så vi har ialla fall tänkt att prova den ideèn i år.

Vi funderar också på att plantera något slags inhemskt gräs och skapa en slags häck längsmed den vita stenranden på utsidan. Men det är lite svårt att veta hur det ser ut så jag tror att vi börjar med tomaterna.

Så där ja! Det var min stenträdgård del 1. För det är ju definitivt inte klart ännu.

Ha en skön dag. Vi ska åka och leta efter rosa gummistövlar, de ni!


9 comments:

Lotta said...

Lyckos er som har så mycket vackra stenar nu i er trädgård! Det ser jättefint ut och jag kan tänka mig att det skulle vara läckert med tomatplantor mot staketet!

Ni är så duktiga och kan det här!

Och ja roadtrips...det har kommit nu på senare år, med äldre barn. Känner SÅ igen mig hur det var när barnen var yngre. Då kom vi inte alltid långt ;)

Stor kram!!

Lotta

Ps. Tack Anette för dina värmande ord och hälsningar!

Bokcaféet i byn said...

God morgon Anette!
Vackert med en stenrad hemma hos er! Tomater till låter suveränt! Vi frossar fortfarande i tomater hemma hos oss! Igår hade vi 26 grader!! Kan du tro det, i Sverige i september. På kvällen satt sonen och jag ute länge. Han i sandlådan i t-shirt, kortbyxor och vinterstövlar (han hittade dem och BARA skulle ha dem, så ok då!!) och jag i en solstol läsandes slutet på min bok.Vårt enorma bokträd intill var alldeles stilla.
Magiskt!

Jag skulle grattat dig på namnsdagen i söndags men missade det. Så nu lite i efterskott kommer det!

Kul att du också sett Hotell Marigold. Sannerligen sevärd! Underbara brittiska skådisar.

Önskar er en fin kväll!
Kram Anna

fianathome said...

Det blir bra! Spännande med tomaterna.
Jag älskar sten och har faktiskt inte någon sten alls i vår trädgård nu.
Nu hoppas vi att det blir stengärde som håller vattnet på avstånd!!
Ha en go tisdag...eller onsdag??
<3
kramelikram
Fia

tinajo said...

Oj vad ni har jobbat - heja! :-)

Anonymous said...

Vad fint det blir och gahhh vilka fina stövlar du har vill ha ; ) kram Sofia

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Jättefint och lägga sten på gången, och så fina ljusa stenar.
Och medan ni håller på med vårbruket så gräver jag ner krukrosorna i backen, så dom rotar sig innan kylan.
Kramar
AnnaMaria

Maria- Wikers Liv said...

Så fin stengång, det blev!
ser ut som en bäck av stenar som rinner igenom er trädgård! Blir läckert med tomater intill sedan! Vad duktiga i är på att hitta på lösningar! :)
Hos mig är det verkligen leråker, på baksidan, efter att markfirman varit här och fyllt upp. Längtar efter gräsmatta!
ha det gott, fina du!
Kram /Maria

TIDSOPTIMISTEN said...

Så snyggt det blev man kunde ju inte tro att stenen skulle få en sån ljus och fin färg när den torkat.....lycka till med nästa inköp de rosa gummistövlarna ;)

Kram Ullis

lotta said...

Såå fint det blev! Men det måste ha varit en aning jobbigt att få till...eller? Bra jobbat! Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...