Wednesday, 29 August 2012

Första hjälpen!

Tänk ibland så bara glömmer man att växterna behöver lite omsorg. Helt plötsligt en dag så råkar man titta till och så ser man att oj vad ledsna dessa stackars blommor ser ut. Hur gick detta till brukar jag tänka? Tror att det beror lite på att vi ju nästan har säsong året runt, ja det är ju alltid något som blommar. Fick ändan ur häromdagen och tog hand om mina pelargonier som hade sett bättre dagar kan jag lova. De fick sig en rejäl klippning men mitt i all frisering kom jag på mig själv, att varför tänker jag slänga allt bortklippt? Tyvärr hade jag ingen jord hemma.
Så i väntan på att kunna köpa jord stoppa jag ner dem i ett av trädgårdslanden (ja det ända vi har faktiskt). Där satt de och väntade i några dagar innan jag han med att ta hand om dem.
Sedan stoppa jag bara ner dem i en kruka med jord, det brukar funka galant att göra så. Sedan när de rotat sig om några veckor eller så så planterar jag om dem var för sig och vips så har jag en massa nya blommor.

Förra årets nejlika!

Hittade också denna nejlika som jag planterade i en kruka förra året. När jag slängde ut alla de andra växterna därifrån såg jag att denna inte var helt dö och att den nog kanske kan överleva. Klipte bort allt det bruna efter att detta foto tagits. Så nu är det bara att vänta och se om även denna kan ta sig och få ett andra liv.

Vi har haft strålande väder här i två dagar nu och man kan riktigt känna att våren är på väg. Nu i eftermiddags nådde temperaturen 20 strecket och solen sken, riktigt varm blev det. Men nu har det börja blåsa halv orkan där ute, vinden tjuter runt knutarna och toafläkten snurrar runt trotsa att den inte är på!! Snacka om vinddrag. Ska visst bli ruskväder nu  i några dagar.

Ha en härlig onsdag, min har precis tagit slut!

God natt!


8 comments:

Anonymous said...

Åhhh jag önskar att jag hade min mammas gröna fingrar! kram från Hjo Sofia

Maria- Wikers Liv said...

Tyvärr, är jag nog lite dålig på att hand om blommorna mot slutet av säsongen...
Tack för alla dina fina ord och din omtanke hos mig!
Kram /Maria

TIDSOPTIMISTEN said...

Har du lika gröna fingrar som jag? ;) Det är dags för mig att gnälla vidare över trötta balettfötter, häng med om du vill på en ny bloggadress.

Kram från din ostbågekompis ;)

Vardagslyx said...

Inte många blommor som överlever här i vanliga fall, men i år har dom haft tur. Så mycket som det har regnat denna sommar har det inte spelat någon roll att jag glömmer bort dem, de har klarat sig ändå:)

Kram Pernilla

Lotta said...

Vad du kan! Ja, gröna fingar har du tycker jag!!
Tack gulliga du för allt fint du skriver. Så glad jag blir! Det var verkligen härligt med en sommarweekend.

Skönt att ni haft fint väder också. Hoppas att det inte blir alltför mycket busväder hos er nu!

Ha en skön helg! KRAM!!

Fröken Tindra said...

Ja, vad är det som händer när växterna plötsligt är så törstiga?! =0) Här har ju regnat med jämna mellanrum i sommar så när solen kom lite längre period blev det törstigt värre här. Jag missade ju det vad klart. Har ju inte behövt vattna särskilt mycket tidigare... Hoppas att det går bra för dina pellisbebisar!
Kram!

Jenny said...

Hej Anette,
Här äter rådjuren upp nästan allt i rabatten, idag såg jag att de varit o naggat på flera knoppar..grrr, får nog ta o skaffa ett gevär;)

Ha en skön söndag,

Kraam Jenny

TIDSOPTIMISTEN said...

Ja jag har säkert krånglat till det för dig (och några fler) och du måste nog lägga till mig igen (some en blogg du vill följa) om du vill se mina nya inlägg eftersom jag döpt om bloggen (URL adressen) till: tidsoptimistenbloggar.blogger.com innan hette den bbqvillage66.blogger.com. Så är det någon som googlar och letar efter bbqvillage så kommer dem inte att hamna på min nya blogg. Hoppas att du fattar lite av min kanske krångliga förklaring ;) Jag är inte bara tidsoptimist jag är lite omständig också och kul att du också har lite svårt för klockan. Vi kanske skulle stämma träff så få vi se vem som får vänta längst....ha ha ha

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...