Thursday, 23 August 2012

Nya tider stundar

Det har blivit dags att byta ut denna säng. Detta är yngsta dotterns säng sedan hon var väldigt liten. Hon har alltid älskat sin säng och när den ännu hade alla sidor kvar så klättrade hon aldirg ur den, försökte inte ens. Hon trivdes helt enkelt så bra. Men nu är det dags. Hon har själv påpekat att det är dags och sagt att sängen är för liten och inte så mysig längre. Dessutom har hon sovit i vanlig säng nu när vi varit i Sverige plus att hon är hela 4 cm längre än när vi åkte!! Så sängen är för liten helt enkelt.
Nu blir det till att få till det lite mer så här. Mera vitt och lite mer "stor tjej" vill hon ha. Från bilden nedanför har vi bara valt sängen, en något bredare variant än en vanlig enkelsäng. Här kallas det King Single och den är 104 x 204 cm. Så lite bredare men också lite längre. Det blir en säng som hon kan ha "tills hon flyttar hemifrån" så att säga.
Sängen Brodie från Forty Winks

 Det har inhandlats lakan och påslakan som Sofia fått välja själv. Självklart går det i rosa toner. Dessutom nytt stort täcke, kuddar och sedan madrasskydd och alla andra grejer som behövs.

 Vi har provat madrasser men ännu så länge inte hittat någon bra till vettigt pris. Storasyster hjälpte till med sin expertis av att ha en "stor flicksäng".
 Sofia gillade denna madrass mest för att den hade fin färg och luftbalonger på sig. Vilket är nog så viktigt.
 Mannen funderar över sängen och dess underrede. Vi hade nämligen tänkt oss att bara ha förvaringslådor precis som stora tjejen har under sin säng. Men i denna affär hittade vi en utdragsäng med lådor i också.
 Smart eller hur! Nu kan man förvara leksaker och kompisar under sängen! Ja nästan iallafall. Så vi valde detta undrrede för priset blev dessutom detsamma som en säng från den andra affären men då bara med lådor.

Men nu kommer det värsta! Väntan!! Det tar mellan 6-8 veckor innan den kommer hem. Det är lång tid i en liten människas liv, jättelänge. Ännu så länge går det bra och frågan "När kommer min säng?"  har inte dykt upp allt för ofta sedan vi beställde i måndags.

Under tiden kan vi ta ut och vädra och tvätta allt nytt så att det är klart för att bäddas med när sängen kommer någon gång i månadsskiftet september oktober. Sedan har jag också lite målande att gåra för att rummet ska bli redo. Men mer om det en annan dag. Nu ska jag gå ut och plantera lite sticklingar jag tagit av mina pelargonier.

Ha en härlig dag.

Tjingeling!


9 comments:

Lotta said...

Gulle! Stor tjej! Vad fint att få nytt...det är stor händelse att byta från liten säng till stor. Jag tycker det blir väldans fint!

Vad gulligt att Sofia får vara med och välja påslakan, madrass och vilka färger det ska vara. Roligt och säkert något som Sofia uppskattar inkluderat råd från storasyster ;)

Hoppas tiden går snabbt nu!

Stor kram!

Lotta

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Åh så kul!! Liten blir stor när det ska bytas från baby till stor tjej c",)
Min tjej på 6 fick runt 4 år en säng med lådor under, superpraktiskt!
O så var det det där med väntan...6-8 veckor är länge, oxå för mig!

Klem Anna

Maria- Wikers Liv said...

Så fint att få nytt rum och säng när man blir stor tjej! Så snällt av storasyster att dela med sig av sin kunskap inom området också!
Det där blir toppen!
Tack snälla fina du för din omtanke hos mig! Det uppskattas!
Kram /Maria

tinajo said...

Mysigt för henne med en ny, de känner ju sig ofta större direkt när de får flytta till ny säng!

Hildas hem - Sofia said...

Oj, vad hon växer fort! Det är klart att man vill ha en säng med luftballonger på :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

Pia said...

Stackars liten som skall behöva vänta så länge! Jag kan inte förstå vart den här världen är på väg, när man då, vid t.ex möbelköp, börjar med att FÄLLA träden, som de skall göra möbeln av!!! Det finns ju inga LAGER alls mera?!? GGR! Men en jättefin säng får hon, med plats för kompis där "under" - och leksaker!

Hur i allsindar har du kunnat få den där ljuuuvliga flaskan hel hem till Australien?

Önskar dig en skön dag där borta!

Kramar!!!!
-Pia-

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så fint hon kommer att få det er lilla tjej som börjar bli stor!!!
Lät vackert med liljorna du ska plantera och exotiskt att de kommer blomma vid jul!!! Luktärtorna är verkligen fantastiska. Borde så stockrosfrön som jag fått av en granne men är för trött ikväll. Kanske till helgen?!

Önskar dig en fin helg!
Kramar Anna

A House With A View said...

Nog minns jag när sängarna plötsligt blev alldeles för små för våra barn! Har samma erfarenhet av det det du beskriver:)) Jättefin säng ni beställt! Förstår att ni har en förväntansfull liten dam som går och väntar:))

kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Carin said...

"Nu kan man förvara leksaker och kompisar under sängen!"

Det fick mig att skratta högt! Men jättepraktiskt är det ju. Och vad härligt att hon ska flytta till egen säng.

(Hej! Hittade hit från Tina!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...