Sunday, 5 August 2012

Skansen & nappar

Ett besök på Skansen är bara ett måste när man är där så sällan som jag. Samtidigt får mannen och barnen sig en dos av Sverige på många sätt, både kulturellt och historiskt. Mina båda tjejer vet vad som finns på Skansen och vad man kan göra där. Emily minns för att hon var där när hon var 3 år och Sofia har fått hjälp genom att se på videofilmer från sist. Hon var ju bara baby och låg i vagnen. 

 Alla dessa härliga gamla hus och gator som finns att strosa runt men som med barn i sällskap inte blir lika välbesökta som om man bara var där med vuxna. Men man kan ju alltid gå igenom påväg till något annat för att bara insupa atmosfären.

 Visste ni att det är både roligare och enklare att gå mycket om man går baklänges? Tur det för vi hade iskallt räknat med att hyra en barnvagn på Skansen för vår mycket trötta 4-åring så att vi skulle slippa allt tjat om att bli buren. Gissa om vi blev smått förvånade och lätt trötta när de inte fanns vagnar för uthyrning längre!! Folk hade stulit dem och till slut hade Skansen beslutat att inte fortsätta med vagnuthyrningen. Nu gick det trots allt över förväntan just denna dag, tack och lov.
 Vi gick förbi bageriet och köpte färska kanelbullar som vi intog i en lekpark.

 Lill Skansen var nytt och ombyggt med en hel del djur att titta på och klappa. 
 Men det var ändå detta vi kommit för att göra. Ända sedan i början av februari i år har vi pratat om att vi skulle åka till Lill Skansen för att lämna Sofias nappar, det var nämligen då hon slutade med dem. Även detta hade vi sett på bild från tidigare besök. Ni kanske har sett det också? De stora girlangerna av nappar i regnbågens färger lindade runt träden på Lill Skansen? Nu var just dessa borta och nappmaskinen trasig men det fanns ett nödinkast!

 Sofia hade med sig sina tre nappar som hon mycket stolt slängde in i nödinkastet med hjälp av moster som hjälpte till att lyfta upp till inkastet.

 Sedan tittade vi i den stora tunnan efter de nappar hon slängt in och sa ett sista hej då till dem och hoppades att de små kattungarna skulle få nytta av dem. Är det förresten någon som vet om katterna verkligen får napparna och leker de i så fall med dem?? Som tack för att man givit bort sina nappar får man ett diplom.

 Därefter var vi hungriga och letade reda på en plats att inta vår matsäck på.
Därefter tittade vi runt bland alla djuren. Mitt i allt roliga blev vi totalt överraskade av värsta störtskuren så vi fick ta skydd inne på Lill Skansen igen i väntan på att det skulle gå över.
Hela dagen hade vi hört repetitionerna av den dagens Allsång på Skansen så på väg ut från Skansen så tog vi vägen förbi. Men det blåste fruktansvärt kallt på Soliden så vi skynda raskt vidare och straxt efter det så öppnade sig himlen igen och vi blev rätt blöta. Men sedan kom solen ut igen och vi torkade upp lite och fick en fin tur över vattnet med Djurgårdsfärjan i solsken.

Tjingeling!


7 comments:

A House With A View said...

Åh vilka häärliga bilder!!! Så mysigt med ett besök på skansen, jag längtar efter en tripp dit också, det var allt för länge sedan jag strosade runt i den fina miljön. Gissar att dina flickor njöööööt dagen:)))

Kraaaaaaaaaaam aka

Pia said...

Jag har följt med er resa till och i Sverige och är så förtjust i den djupdykning i svensk/nordisk kultur du gjort med din familj! Vilket planerande hu haft?!?!!! Du har nog hittat de absolut sverigaste Sverige som tänkas kan! En resa, som dina barn ALDRIG kommer att glömma. T.o.m JAg har njutit så oerhört av dina foton och beskrivningar!!! Jag har liksom rest!

Tack för trösteorden om hunden vår!

Kraam på dig!
-Pia-

Hildas hem - Sofia said...

Vilken underbar dag på Skansen ni hade. Det är verkligen en fin plats, dock är det väldigt längesedan jag var där. Så gulligt att katterna fick napparna. Hihi :)

Jag önskar dig en härlig tisdag!
Kram Sofia

Kia said...

Hej! Vad kul att ni är i Sverige! Och ni reser verkligen runt och kollar också. Man är ju ofta rätt dålig på att turista i sin egen stad eller land. Fina bilder du tagit och jag kan tänka mig att du tagit en hel del när ni nu är här. Jag är rätt bra på att fota och hellre några för mycket än några för lite! : )

Kul att läsa om dina tjejers första gången träffar här i Sverige som en annan tar för givet. Blåbär, smultron m.m. Sånt tänker man inte på. Sen att de fick fisk också! Min A gillar att fiska. Hon nästan bor på bryggan i Finland och står där och metar.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Maria- Wikers Liv said...

Åh, vad härligt ni har det i Sverige!
Känner igen fler av bilderna ;)
Jag TROR inte att katterna får napparna... för det finns nog risk för att de äter upp dem och får gummit, i tarmen... har jag för mig att jag hört?? Har oxå för mig att det var just så, att barnen slängde in napparna till katterna och så skedde... Det blev poppis att göra så, och då kom det till detta med nappinsamlingen? Men det är inte säkert att det är sant ;)
Sant är i alla fall att Skansen är jättevackert!
Nästa gång jag drar mig för att gå ut och gå så ska jag nog testa att gå baklänges! ;) :)
Sköt om er!
Kram /Maria

Jenny said...

Hej Anette!
Hoppas allt är bra med dig!

Har suttit här en bra stund nu och njutit av dina inlägg från ert besök här i Sverige, vad mysigt ni har det och vilka härliga minnen tjejerna får:)
Roligt att vi läsare får följa med på resan via bloggen, det var jättelänge sen jag var på Skansen, vad vackert där är!

Hoppas ni får en bra hemresa!

Kraam Jenny

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilken sommar i Sverige ni har! Måste kännas super lyxigt att sedan efter hemkomst till Australien invänta vår och sommar!!!
Skansen är verkligen toppen! Jag älskar också de gamla byggnaderna där. Så mkt historia och atmosfär! Har just kommit hem från en liten Stockholmstur där jag och sonen hälsade på goda vänner. Kul! Idag ser vi på Byggare Bob och jag kollar in bloggar!

Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...