Monday, 20 August 2012

Det är slut nu!

Ja så är det faktiskt. Det är redan slut, över, borta, tomt, renskrapat, uppätet & urslickat! Det fanns lite plats över för att ta med några go`saker hem från Sverige. Det efter att vi fyllt väskorna med nyinköpta sommarkläder från reorna runtom stan och för att inte tala om alla barnböcker man bara måste ta med sig hem (tungt vill jag lova). Plus en del annat också som slunkit ner i kassarna. 
 Det blev bara en Lingon Grova denna gång. Tufft när 3 av 4 gillar att äta det till frukost men vi hade ju "tryckt " i oss under nästan 6 veckor så det fick väll gå. Sedan blev det en jättepåse med saltlakrits från Gott & Blandat, min favorit alla gånger inköpt på tax-free. Men nu finns inget mera och det lär dröja innan dessa grejer kommer i min mun igen, så länge tittar jag på bilden med de tomma påsarna och drömmer.
Vi har fortfarande kvar en stor kartong från tax-free med bilar, några tablettaskar och ett paket ballerina. Men dessa go`saker tillhör barnen då detta är mest deras favoriter.

Det är konstigt det där med lakrits. Tidigare var det ingen jättegrej hos mig men nu. Helt galen i denna salta och söta variant. Undrar om det har med att göra att det inte går att få tag på här där jag bor. Ni vet det man inte kan få vill man ha?

Så vad köper ni med er hem när ni har varit i utlandet? Eller för er svenskar som bor i utlandet vad köper ni med er hem tillbaka från Sverige? Berätta vettja! Vore kul ni ville dela med er av alla roliga saker som ni släpat hem från semestern.

Ha en fin start på nya veckan.

Tjingeling på er!
6 comments:

tinajo said...

Jag brukar köpa på mig onödigt mycket strössel och dylikt när jag åker till USA - lätt att förköpa mig på sådant! :-)

Lotta said...

Du är i gott sällskap!! Svenskt godis och t ex ostkaka som jag inte hittar här. Ikea har ok godisutbud men inget bra lakrits. Som tur var finns det en smågodisaffär på Manhattan och en skandinavisk affär i stan bredvid vår. Där finns det grejer. Man kan beställa via nätet också. Det är nog bra för mig att det inte finns godis så lättillgängligt ;)

Men visst är det gott att få njuta av lite favvisar när man kommer hem igen?

Kram!!

Jenny said...

Hej Anette!

Visst är det gott med saltgodis,det hade jag inte klarat mig utan:)

När jag är i Finland köper jag alltid med mig vissa grejer hem som jag minns från barndomen, godis, kakor och stark senap bla:)

Ha en trevlig vecka!

Kraam Jenny

Vardagslyx said...

Ser att ni valt helt rätt saker att ta med er hem:) Det skulle nog vara det värsta med att bo utomlands, alla de där sakerna man plötsligt inte kan leva utan...

Kram Pernilla

A House With A View said...

Mmmmmm älskar lakrits!!! Jag brukark köpa turkisk peppar, såååååååå jäkla gott!!! Nu blev jag sugen här, haha!!

Ang din fråga om rabarbern, Tina har lämnat ett svar på min blogg:))) Tydligen hade hon planterat den i jord:)

Kraaaaaaaam aka

Elin said...

När vi bodde i Nya Zeeland brukade vi köpa med enorma mängder av våra favoriter av karamellkungens plockgodis (kokosprickar, punchpraliner mm), olika kolor (gräddkola, chokladkola, dumlekola mm), kaviar, sötstark senap, ballerinakex, singoalla... Nån gång köpte vi även med nyponsoppa (pulver). Massor av inredningstidningar och pocketböcker brukade få följa med i resväskan.

Det är så mycket man saknar när man inte har det i närheten, även saker man inte trodde att man skulle sakna. Men nu när vi har alla dessa godsaker inom räckhåll saknar jag istället vissa saker från Nya Zeeland! :)

Hoppas ni har det bra där på andra sidan, var har ni för temperatur nu?

Kram Elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...