Saturday, 11 August 2012

En utflykt

Häromdagen gjorde vi en utflykt till härliga Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm. Det var jättelänge sedan jag var där. Har bott i Australien i mer än 8 år och det var långt innan dess också. Så det har stått på min "att göra lista" ett tag kan man säga. Så dök det upp ett passande tillfälle så här en av de sista dagarna i Sverige. Nu måste ju erkännas att det är en vuxen aktivitet då det är en bit att gå innan man kommer dit. Mina barn gillar inte att gå så mycket, ja åtminstonde inte när det är påtvingat av en vuxens önskan om att ta sig från A till B. Men att springa själv går förstås bra.Så det var mycket knot innan vi kom fram kan jag lova.
 Väl framme fick tjejerna varsin glass och en dricka. Vi hade tankat upp dem på varmkorv innan vi lämnade city då vi antagit att det inte skulle finnas så mycket i deras smak på Rosendal, ja förutom glass då. Det var en varm och skön dag så det passade fin. Vi fick också ett härligt bord under ett av deras många äppelträd där man satt mysigt. Vi vuxna åt lunch, här syns en risotto och en sallad med bland annat getost. Mycket vackert att titta på.

 Visst smakade maten gott fast jag tror att de nog lever på sitt gamla goda rykte för jag har ätit bättre och till betydligt bättre priser. Så lite besviken blev jag nog. Men miljön där är ju trots allt oslagbar fortfarande även om maten inte var det.


 Trots alla dessa sköna skyltar fanns det människor som hade svårt att fatta att man skulle låta bli äpplena. Såg barn som plockade och satte tänderna i äpplena och snabbt slängde dem på marken då de förståss inte var mogna ännu och smakade läbbigt. Synd att man inte fattar sådant eller förklarar det för sina barn.


Nu har jag fyllt på sinnena utav denna vackra plats för det är ju just det den är, precis som jag minns den. Ja förutom maten. Jag har min gamla trotjänare, kokboken från Rosendal som jag tar fram med jämna mellanrum och bakar något svenskt ur och tillsammans med dessa färska minnen från denna härliga sommardag klarar jag mig ett tag till innan jag behöver besöka Rosendals trädgård igen.

Tjingeling!


10 comments:

Anonymous said...

Hej!
Tyvärr så är det lite för vanligt i Stockholm att föräldrar inte säger till sina barn nu för tiden. De anser att barnen måste få prova på själva eller vad de nu har för dåliga ursäkter.
Men eftersom mina barn är stora (17 och 20) och hade en annan uppfostran än dagens barn så säger jag till andras barn när det gör fel. Många föräldrar ser inte ens sina barn idag tyvärr. De har så mycket "eget" att koncentrera sig på. Jag har aldrig var på Rosendal trots att jag alltid bott här i Stockholm. Får väl ta mig dit en dag helt enkelt. Ha det gott där hemma nu. Kram

Framgångsbyran said...

Älskar Rosendal! Är glad att vi gick just dit.
Ha det gott, Inger

Framgångsbyrån STHLM. said...

Älskar Rosendal! Är glad att vi gick just dit.
Ha det gott, Inger

Lotta said...

Å Anette! Rosendal är en av mina älsklingsplatser...och så fullt av minnen. Jag var där OFTA när barnen var små och precis som dina barn, tyckte de inte om att gå långt så där var lite trixit att locka med dem ;)
Nu åker de dit för egen maskin och njuter av god fika!

Jag håller helt med dig om maten! Jag har också kokboken som jag njuter av. Jag var där och bakade med Monika Ahlberg när hon höll sin allra första kurs där. Vi gick ut på åkern och hämtade morötter och gjorde morotskaka. Då var jag gravid med Gabriella! Som nu har tagit körkort. Oj, vart tar tiden vägen....

TACK för dina ljuvliga bilder. Det värmer mitt hjärta att se!

KRAM!!

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Så kul o läsa om er resa runt omkring i Sverige!
Planerad tur "hem" eller blev det bara så?!
Vi är hemkomna från Sverige sen lite över en vecka sen o på maåndag väntar jobb...så som så med det känns det som nu!
Ha en fortsat fin semster, Klem ANna

Jenny said...

Hej Anette!
Vilka fina bilder från Rosendal!Har aldrig varit där men ett besök där står på önskelistan:)

Vad tycker din man om Sverige förresten?! Har han varit här när det är vinter o mörkt någongång? :)

Ja, kaffemaskinen är vi jättenöjda med, helt OK kaffe trots att det inte var någon "dyr" maskin. Jag och många av mina kollegor har köpt den via vår personalbutik för endast 545kr och då ingick 160 espressokapslar på köpet (ute i butik kostar en förpackning á 10 kapslar runt 30kr)så det var ett fynd:)

Ha det gott,

Kraam Jenny

A House With A View said...

Min kommentar försvann,får prova igen...

Vilken hääärlig rund-tripp du bjuder på i en jättefin trädgård!! Jag har aldrig varit där, ser helmysigt ut:))) Synd på maten bara...

raaaaaaaam aka

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Kul med ännu ett Sverigeinlägg! Rosendal ligger så vackert på Djurgården! Jag delar din erfarenhet av maten, tyvärr.

Du får komma ihåg luktärtorna till nästa år! Önskar jag kunde skicka över en bukett till dig!

Kram Anna

Hemma på Sjuan said...

Så härliga bilder! Vackert på Rosendals Trädgårdar. Vi ska dit i oktober på bröllop, blir spännande.

Hoppas ni haft det bra här "hemma" i Sverige.
Kram Suss

fianathome said...

åh härligt med återseende!
ibland blir det så med vissa vinnande koncept inom affärs och restaurantvärlden - man säljer sig för billigt men det straffar sig alltid.
Hoppas ni får fler goda upplevelser här :)
kram fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...