Monday, 27 August 2012

Helgen som gick

Tänk vad det går undan ibland, så fort att man knapt hinner tänka så är det förbi. Sådan var min helg, fylld av aktiviteter som gjorde att det inte blev mycket tid över. Men en del av aktiviteterna var guldkantade så det gjorde dem lite speciella.

I fredags var det dags för ett resturangbesök.med anledning av äldsta dotterns stora prestation. Hon hade läst 200 dagar sedan skolan började i februari. Hon har en läslogg där vi varje gång hon läser (läsläxan) skriver i vad hon läst och hur det gick. Förra året i Prep så gick vi ut lite oftare och firade hennes framsteg så detta var efterlängtat och hon hade pratat om det länge. Hon valde själv den lokala resturangen som ligger i anslutning till hästkapplöpningsbanan. Enkelt och helt ok och framför allt prisvärt.En trevlig fredagsmiddag som avlutades med glass hemma innan sängången.
 På lördagen väntades det mera av detta, balettrepetitioner som tog halva förmiddagen i anspråk. Därefter åkte samma dotter vidare för att leta efter nya gymnastiksokor samt äta lunch. Ni får gissa vilket etablissemang som besöktes denna gång!! Vart tror ni man går med barn när man har bråttom?

Väl hemma på lördageftermiddag var det dags för samma dotter igen att gå på kalas hos en kompis som bor straxt intill oss. Jag följde med en stund och sedan hem där mannen och jag faktiskt blev lämnade själva för yngsta dottern gick in till grannpojken och lekte en stund. Vi fick så mycket tid över att vi han med att hänga några tavlor och lite annat.

Det blev sedan dags att hämta hem äldsta dottern igen för att hon skulle hinna svida om till sin häxkostym och ge sig iväg på nästa party, ett disco hemma hos en annan kompis. Så in i bilen igen för "transport" till kompisen. Nu åkte jag hem på en gång då vi skulle äta middag hemma. Några timmar senare var det återigen dags att hoppa in i bilen för upp hämtning. Sedan fick mammataxin vila för kvällen.


 Söndagen bjöd på mer balett men det var mannens uppgift att sköta transporten och sitta och vänta denna gång. Jag fick dock se till att håret var som det skulle innan jag gav mig iväg.

Lilltjejen fick ett presentkort på "Björnfabriken" när hon fyllde år i maj men så åkte vi bort och det hans inte med innan. Presenten var från hennes faster och kusinerna, 3 stora tjejer i 20 årsåldern. Lite läskigt att åka själv med alla dem ner till stora köpcentret i Melbourne så Sofia bad mig att följa med. Bilderna nedan är tagna med min mobil och är av den sämsta kvaliten då jag tror mobilkamror inte är designade för att ta bilder på rörliga barn. Jag var helt enkelt för lat för att släpa min stora kamera så detta är resultatet.
 Här har Sofia äntligen valt sin björn. Det var lite "arbete" bakom valet då hon först var säker på att den skulle vara rosa men när hennes storkusin visade henne några andra mer "vanliga" björnar föll hon för denna.
 I väntan på att fylla björnen så kunde man lyssna på alla "ljud" som man kund ha i nallen, som "jag älskar dig", "Ja må du leva", Grattis på födelsedagen eller bara ett vanligt hjärta som pickar precis som på riktigt.
 Oturligt nog så var hon inte så pigg och var lite hängig så alla intrycken i den stora och MYCKET fullproppade och högljudda affär gjorde henne rätt klängig och hon ville stundtals lämna affären och höll för öronen då det lät så mycket. Jag tyckte rätt synd om henne bitvis men ihop med Faster så blev det lite lättare.
 Sofia fick själv hjälpa till att fylla nallen med stoppningen. Här lät det väldigt hägt och hon var inte alls så glad som man kan hoppas på att någon ska vara när de får göra något så spännande.
 Nallen får sin stoppning.
 Dags att välja kläder till nallen. Det fanns så mycket fin att välja på, som en härlig godisbutik.
Äntligen ett litet leende. Här är Sofia med sin färdiga nalle, Rose. Rose har redan en stor garderob för att vara nalle, två klänningar och ett par Kitty trosor, en pyjamas och ett par tofflor med Kitty på samt ett par rullskridskor.

Vilken lycka det är att mina barn har en sådan faster och sådana kusiner. Ja det är definitivt inge fel på deras farbror men han håller inte så mycket på med nallebjörnar och vad för kläder de ska ha.

Sedan bjöd resten av dagen på lucnh på den berömda skottska resturangen, men själv såg jag till att få tag på sushi och sedan höll jag så låg profil jag kunde så de andra fick slösa tid och kärlek på Sofia och skämma bort henne rejält efter alla konsten regler.

KAnske kan jag stanna hemma nästa helg och påta lite hemma runt huset för gudarna vet att det behövs.

Ha en härlig start på veckan!

Tjingeling!


4 comments:

Lotta said...

Full fart hos er! Vad mycket roligt ni hunnit med. Blir sugen på kalas själv ;) Det är så rätt att fira framsteg. Tycker det låter jättetrevligt att gå ut och äta tillsammans!

Nallen är supersöt. Kan tänka mig att det är lycka att ta med sig den hem!

Stor kram
Lotta

tinajo said...

200 dagar - det är starkt jobbat! Det är verkligen till fördel för barn när de läser mycket. :-)

A House With A View said...

Vilken duktig dotter du har!! Och så mysigt av er att uppmärksamma hennes prestationer!!! Det händer mycket kring barnen och som förälder är det bara att hänga på, kalas och allehanda aktiviteter:))))

Önskar dig en finfin vecka!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
En sen kvällshälsning från Skåne till dig! Vilken bra idé att fira framsteg och idoga insatser! Varför ska det alltid låta så mkt på barnställen nu för tiden?! Förutom ljudet lät det som en mysig present hon fick din lilla! Härligt att ha en mysig faster med familj!
Jag har just tillsammans med maken släpat hem ett GIGANTISKT skåp från Danmark idag. Oh my, jag hade inte förstått att det var så stort. Men det ska nog bli fint iaf!!

Sköt om er!
Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...