Monday, 13 August 2012

Nu blommar det!

Så var man hemma då! Vi landade i torsdagskväll och var hemma hos oss runt midnatt. Trots detta så sov alla en riktigt bra och lång första natt så även barnen. Tyvärr har detta inte hållit i sig så vi vuxna är fortfarande rätt trötta då våra tjejer har svårt att få till det med tidsomställningen. Så när de vaknar mitt i natten och är vakna någon timme, sover läääng på morgonen eller inte somnar på kvällen blir det upp och ner för oss med. Fast jag anar en liten ljusning långt där borta. Tror att det från idag kommer gå bättre då idag har skola, kinder och jobb börjat.
En av de första saker jag lade märke till när bilen körde in på uppfarten i torsdagsnatt var att påskliljorna slagit ut. De brukar blomma i augusti så det var väll väntat men ändå blir man lite överraskad. För mig tillhör ju påskliljan så klart just Påsken. Men det är ju en vårblomma så självklart kommer den nu hos oss på södra halvklotet.
Visst är de härliga i sin fina gula färg? Kul är att den kommit upp och att utspridningen blev bra och att det ser vettigt ut. Nu vet jag var jag kan stoppa ner lite fler inför nästa år.

I dag måndag har varit en sådan där "lurendrejeridag". Då man får en härlig försmak av våren, det är nästan lite varmt och solen har skinit från blå himmel hela dagen. Men med erfarenheten vet jag nu att det är så det är i augusti, man får sig en försmak och så vänder det och blir tvärkallt igen. Men snart så, så har vi september här och då brukar det börja värma på på riktigt. Vad jag längtar. Under tiden njuter jag av vad som bjuds och tittar på mina fina påskliljor från mitt fönster.

Tack för alla rara kommentarer på vår Sverigeresa och att ni hängt med där också. Nu är jag åter här "nere" eller Down Under som vi också säger. Ni hänger väll med?

Tjingeling!


6 comments:

Jenny said...

Hej Anette!
Gissar att det är skönt att vara hemma igen även om det är kul att vara på resa!

Känns lite skumt att ni är på väg mot vår med blommande påskliljor när vi har hösten snart i antågande:)

Kraam Jenny

Christina said...

Påskliljor är fina när de än blommar! Klart du ska åka till Skåne nästa gång du är i Sverige! Då sätter jag på fika!!/Lila-Christina

Lotta said...

Välkomna hem!! Det har varit en njutning att följa er resa i Sverige. Jet lag är ju som det är...det tar minst några dagar men så faller det på plats igen.

Det är fortarande fascinerande att årstiderna är så omvända. Nu går ni mot vår och vi mot höst. Det är ju underbart att få två somrar, som ni fått nu ;)

Vad vackert med alla påskliljor i er trädgård. Önskar det vore vår här med, så allt det här sköna låg framför oss!

Stor kram
Lotta :)

Vardagslyx said...

Oj, så bakvänt det känns med påskliljor NU! Men som du säger, det är ju en vårblomma, så det är klart den ska blomma nu:)

Kram Pernilla

Maria- Wikers Liv said...

Det är så fascinerande att läsa om era påskliljor och att det är vår på gång hos er! Och tidsomställningen ;)
Skönt att vara hemma, kan jag tro!? Men kanske vemodigt att säga hejdå till släkt och vänner "här uppe"?
Ha det gott!
Kram /Maria

A House With A View said...

Självklart hänger jag på här:)))) Det har varit roligt att ha fått ta del av din mysiga Sverige-resa också:) Förstår att det ändå måste vara skönt att komma hem, borta bra men hemma bäst:))) Hääärligt med fina påskliljor som lyser upp i rabatten:)

Kraaaaaaaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...