Wednesday, 22 August 2012

Ett nytt gammalt fynd

Tack för att ni dela med er av erainköp. Lakrits verkar ju vara mest populärt. En sak jag totalt glömde bort att köpa med mig var just Turkisk peppar som Aka nämde, det brukar jag alltid se till att få med mig, men inte denna gång. Sedan skulle det ju vara gott med ostkaka som Lotta skrev om, men hur transporterar man hem den när det tar över ett dygn från dörr till dörr för mig. Dessutom har vi världens (tror jag) hårdaste karrantänlagar, ni har väll sett programmet Border Security? Visst finns det möjligheter till att få tag på vissa produkter när man bor så långt bort men det mesta klarar man sig utan måste jag nog tillstå. Fast om någon nu skulle ha vägen förbi får ni gärna höra av er så skickar jag en inköpslista.

Under helgen han jag med att packa upp och gå igenom några av alla de lådor som stått, först i vårt gamla garage och sedan i min svågers garage i brist på plats. Kan lova att jag hittade en del "nytt" som jag glömt bort att jag hade. En hel del "och varför tog jag med mig detta från Sverige" hittades också. Men så äntligen fick denna flaska komma upp och se dagens ljus.
Det är en gamml flaska från Nya Bryggeriet i Sundbyberg. Den har innehållit något som klassificerats som Klass 1 så kan det vara öl eller kanske svagdricka. Tog mig för att lite snabbt googla för att hitta ytterligare info om bryggeriet men hitta inte så mycket vid första försöket mer än att det låg en massa bryggerier i just detta området och att Nya bryggeriet var bara ett av dem.


Det var på den tiden då man bara hade tresiffriga telefonnummer!

Det lustiga med att den legat nerpackad så länge var att jag trodde att det var en vindamaschan och inte alls en flaska med kork, det hade jag inget minne av alls. Tänk så fel man kan ha. Men jag gillar den så mycket bättre med sin fina gamla orginalkork.

Nu ska jag hitta en bra plats åt den, ännu så länge får den stå inne i TV-rummet där den är lite urvägen för små snabba springande trollungar.

Tjingeling!


3 comments:

Lotta said...

:-) Lakrits!! Det är verkligen gott. Jag har just nu en godispåse i handväskan, med mycket lakrits.

Ostkakan är inlindad med en kylare i en påse - fungerar finfint de 8-10 timmarna det tar ;)

vilken fin flaska, urhärlig! Roligt att hitta den igen.

KRAM!!

tinajo said...

Sådana där flaskor är så fina! :-) Haha, jag är tokig i plopp lakrits och tog med en sådan när jag var till USA senast - men när jag bjöd på den så tittade de på mig som att jag var från vettet..! :-D "You eat this?!# var reaktionen..! :-D

A House With A View said...

Sååååååååå charmig flaska!!!! Andas historia och pryder sin plats!!!

Kraaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...