Tuesday, 31 January 2012

Smart förvaring

Kan någon se vilken av dessa som är timjan? Jasså inte? Ja det är precis så vi levt de senaste månaderna här i nya huset. Jag räknade alla kryddburkar en dag och tror det var runt 20 olika där man bara såg locket. Så något behövde göras.

 Korgarna har vi faktiskt haft i flera år till att förvara kryddorna men då stod de i ett skåp och man drog ut hela korgen och det var något lättare men fortfarande inte optimalt.
 Så vi besökte mitt "favorit ställe" Ikea. Där köpte jag denna kryddhylla för lådor. Dock var den aningen för lång för att få plats men maken filade ner den ett par millimeter och vips så fick den plats.
Ikea, rationell variera


 Stället tar bara 4 burkar per rad och lämnar lite över men där fick små kryddburkar plats istället.
Vi har ett tredje "ställ" men då får vi inte plats med något annat än kryddor i lådan och just nu behöver vi lite plats till påsklämmor och annat spännande (not). Så vi provar med att stapla dem lite som i pyramid. Ännu så länge så känns det så mycket enklare och man ser vad man ska ha snabbt utan att behöva leta igenom alla 20 burkarna för man kunde ge sig på att den sista var den man behövde!

Ha det fint denna fiffiga tisdag!

Tjingeling!

8 comments:

Pieni Lintu said...

Ha en bra vecka! <3

BBQ VILLAGE said...

Jag har likdan förvaring för kryddor i en låda och så ligger de såklart i bokstavsordning ha ha ha - hittar allt supersnabbt ;) Tyvärr var inte biggest loser tårtan god den smakade verkligen ingenting - men är man inte så benhård kan man åtminstone putta i en gnutta vaniljsocker i kesellan - det hade gjort susen ;)

Kram F

Vardagslyx said...

Borde verkligen göra något åt vår kryddsamling som bara står huller om buller i ett skåp. All mat kryddas med dem som står längst fram.... Vad som står längst bak har jag inte en aning om!:o

Kram Pernilla

B is building a house said...

LOve your new spice storage!!! :)

B

ekina said...

Stört bra förvaring! Ikea Rocks!!

Pia said...

Samma problem här och så förblir det. Lådan är så förbaskat djup, att ditt fina system inte skulle funka, eller jo, men täckas av alla andra saker (kryddpåsar, muffinsformar, ja Gud allena vet vad som finns i de lådorna - och min man. Jag rör inte matlagnings saker)!

Kraamizar!
-Pia-

Villa Carl Larsson said...

Smart! Nu ser man ju vilka kryddorna är så man slipper leta bland alla locken :)

Ja kanske 500 spänn är dyrt för en sketen pedalhink men jag kan nog kanske ändå tycka att det är värt det med tanke på alla sopor (mest blöjor) som slängs. Då vill jag ha en redig en. Och det kommer ju slängas en del sopor framöver.

Ha det fint /Josefin

Framgångsbyran said...

Själv har ja gvärldens smalaste kökslådor så den där funkar inte. Jag kör "totalt kaos och den som söker finner" i mitt skafferi :)
Tjingeling Inger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...