Sunday, 8 January 2012

Nytt hus - nya leksaker!

Köpte en sådan här för några dagar sedan. En Kenwood matberedare med, om jag nu minns rätt, 37 olika tillbehör. Har haft en pytteliten en som jag fick när min äldsta dotter var bebis och det pureeades en del. Den har funkat men ta så lite saker, knapt att den fixar en enkel liten pajdeg.
 Så när vi för över ett år sedan såg Jamie Olivers 30 minuters måltider och hur han vurmade för en sådan här maskin bland annat, tyckte vi att det kanske skulle vara något. Så nu över ett år senare står vi här med en matberedare som kan hacka, mala, skiva, riva, göra juice, vispa m.m.m.m. Men vi fick den billigt på mellandagsrean.

 Kul är det dock. Under förra veckan tror jag vi nästan åt coleslaw av olika slag varje kväll och när vi inte rev och hackade ja då blev det pajdeg till en feta & broccolipaj.

 Det ingick även en mixer (blender) som jag hittills provat att göra dressing i. Här är det en basilika, olja, vinäger och vitlök. Självklart så använde jag mig av min hemodlade basilika som tagit sig med stormsteg och var i stort behov av att toppas. Mycket god dressing till en enkel tomatsallad. Tydligen lite väl grön i färgen för att barnen skulle bli helt övertygade.
 Härnäst så ska jag prova att göra glass samt testa juice funktionen på den. Kanske en smoothie kunde vara något. Det enda kluriga är vart man ska förvara alla dessa extra tillbehör. Själva matberedaren med skålen står fint på bänken i skafferiet med pryttlarna behöver en bra låda.

Sköt om er!


6 comments:

tinajo said...

Jag längtar efter något bättre än det jag har, är förtjust i Kitchenaid för att de ser ut som små karameller. Dyra är de dock, så det får vänta... Den här ser också fin ut! :-)

Anonymous said...

Vilken rolig och förmodligen nyttig leksak till köket. Det var en himla massa tillbehör. Får väl bli en låda från IKEA kanske till att förvara alla grejerna i så de inte försvinner. För då blir det plötsligt inge roligt längre. Kramis Mneybot

Anonymous said...

Underskriften ska var bara ett M inte Mneybot, det var "lösen" ordet

fianathome said...

Åh så mkt gott det kan bli i huset ;)) kram Fia

miss b said...

Fantastic machine!
http://missbbobochic.blogspot.com/

Jenny said...

Hej Anette!
Den maskinen ser ut att kunna göra mycket smarrigt, vad gott med hemlagad coleslaw:)

Ha en bra dag!

Kraam Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...