Monday, 23 January 2012

Vi for till havet...

...på en liten och välbehövlig semester. Till vårt absoluta favoritställe, Phillip Island. Vi hyrde en liten lägenhet för några dagar med gångavstånd till stranden och stadens centrum.
 Vissa dagar var lite mulna på förmiddagen så då gjorde vi annat. En dag åkte vi till promenadstig som går genom mangroverträsk. Det är en spännande, lagom lång promenad för små ben, där man kan se en mängd olika djur om man har tur.
 Bland luftrötterna i mangrovern tittade vi efter krabbor och såg flera stycken, de är dock på tok för snabba för min kamera.

 Här kan man se att elden dragit fram tidigare år. Barken är fortfarande svart.

 Mycket läsvärt för en nyfiken 6 åring fanns det.
 Solglasögon, docka och sandaler är ett måste på "skogspromenader".
 Utsikt över inloppet till mangroverträsket sett från berget ovanför. En mängd fåglar lever här  men dem såg vi bara på avstånd just denna dag.
 En liten wallaby (en liten känguru) kan man ana på denna bild. Han var duktig på att gömma sig så detta är enda bilden.

 Sofia gillar leken "1, 2, 3 och hopp" och så flyger hon högt. Efter en lång tur blev det lite tråkigt att gå tillbaka så då passade det bra att dockan (som för dagen hette Lucy, men något senare samma dag hette Lulu?!?!) ville leka samma lek.

 På äldsta dotterns önskan så blev det sushi till lunch för alla utom Sofia som höll sig till sausage rolls (hockykorv = korv inbakat i smördeg). Vad ingen av oss visste var att sausage rolls går fanstastiskt bra att äta med chopsticks!!
 När vi inte gick på skogspromenader så åt vi glass i stora lass. En kula räcker till en hel familj! Det räcker med att slicka i sig det som droppar av barnens glass så blir man mätt. Tyvärr är väll deras glassmak inte samma som min direkt. Vad sägs om bubbelgum, den gröna och rainbow? Den gröna satt kvar till dagen efter. Sofia tyckte att glassen var för kall för att hon skulle vilja hålla i den så det fick pappa göra och även mata henne.
 Men mest ägnade vi oss åt detta, sol och bad på stranden.  Tjejerna surfade och byggde sandslott, letade krabbor och allt annat man gör på en strand.

Vi längtar redan tillbaka till vårt favorit ställe. Men nu är vi hemma igen och ska fira födelsedag och gå på balett i stora staden, samt börja förbereda oss för att skolan börjar om knappt två veckor. Dessutom ska det fixas med lite grejer runt huset snart. Mer om det senare.

Jag önskar er alla en bra start på veckan!

PS Det var mitt sandslott ni såg på bilden ;-)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...