Wednesday, 11 January 2012

Hål i väggen!

Ni minns säkert mitt härliga badrum, vår ensuite i direkt anslutning till sovrummet. Häromdagen skulle jag städa och klev högre upp än jag tidigare gjort. Hade till och med missat denna höjd inför inspektionen!
Så detta är vad som mötte mitt öga. Ganska dåligt jobb får man väll säga. Det är en lång glipa i stor sett längs med  hela badrumsskåpet. Själva skåpet är ju infällt i väggen så det skulle naturligtvis behövts fyllas igen efter att man satt in skåpet.

 Högra skåpdelen har större glipa än den vänstra (har lagt kamrens linsskydd som jämförelse). Men sedan har mittenskåpet, som är en "låda" som spegeln sitter på ingen lammineringskant upptill utan bara en öppen spånskiva. På vänsterskåpet har en bit av lammineringen "rivits av" ser det ut som.
Man undrar ju lite hur det kunde bli så här? Att inte skåpkillarna som satte in badrumsskåpet fyllde i och spacklade tycker jag är konstigt men att sedan målaren bara körde på och inte gjorde någon åtgärd blir ju ännu konstigare. Att jag sedan glömde att gå upp där kan väll tyckas mest konstigt då jag tror att vi tittade i alla vrår men tydligen så missade jag denna helt. Från golvet syns nämligen ingenting av detta.

Ska imorgon ringa vår byggförmann så att han får fixa till detta vilket jag inte tvivlar en sekund på att han kommer att göra. Har även en liten lista på saker som de inte hunnit med att åtgärda men som vi vill ha lite koll på hur det går.

Tjingeling och ha en fin onsdag!

10 comments:

fianathome said...

Men oj..vilken tur du upptäckte det så fort ändå. Tänk om det fått stå så i något år. Ibland drar man ju bara med trasan utan att glutta över "kant"..Man måste tydligen ha falkögonen påkopplade överallt!kram Fia

Georgy said...

How frustrating! There seems to always be something that is missed and perfectly understandable in this case. With our house we missed to hole in the floorboards inside the wardrobe which meant termites! By the way have passed an award onto you. G

Anonymous said...

FUSK skulle jag säga..... Har bott i ett hus från 20-talet i 23 år och sett många hantverkare komma och gå...... Hag är så TRÖTT på den yrkesgruppen inte alla jag träffat på men oro väckande stor del....

A House With A View said...

Men fy så trist... Men samtidigt tur att du hittade felet och kan säga till om det! Ibland undrar man ju verkligen vem som bär ansvaret... tycker ju att någon borde observera felen och säga till om dem.

Tuuuusen tack också för din jättefina kommentar hos mig! Den värmde!

Kraaaaaaaaaaam aka

Enkel stil said...

Tur det inte är i kalla Sverige. Vi har nyligen renoverat vårt badrum och hu med regler man måste följa. Annars gäller inga försäkringar.
Snyggt badrum!

Anita

BBQ VILLAGE said...

Ja det var ju inte så snyggt direkt men det syns ju heller inte från golvet men en list vore väl inte fel om de tjongade dit, de har säkert bara glömt bort det ;) Gillade dina kaffeburkar bäst också men visst är det jobbigt att byta presenter man fått, konstigt egentlige för jag skulle inte bry mig om någon ville byta nåt som jag köpt men när det är tvärtom blir det skitjobbigt ;)

Kram F

Anette Ryan said...

Har precis pratat med vår förman som också var inne på att en kvartslist skulle kunna funka. Jag sa att det var lite större hål på vissa ställen. Så istället kom vi överrens om att en kille som skulle komma ut endera dagen för att sätta på "regnskydd" på dörren ändå skulle titta på detta för att se vad som kan vara bästa lösningen. Sedan ska de "glada" målarna (inte alltid) fixa resten.
Så även om det var slarv så blir det åtgärdat vilket känns toppen. Vet andra som byggt med andra firmor där detta skulle vara ett STORT problem att få åtgärdat.
Ha en fin dag alla!

Joanna said...

Hej jag heter joanna och är 23 år och när jag var 14 år fick jag diagosen Aspergers syndrom och bloggar nu öppen hjärtat om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund.
Så kolla gärna in min blogg:)
kram
ps. du kanske tom vill göra ett bloglovinbyte?:)
Ps2. Pågår just nu en stpor veckans blogg tävling missa inte chansen att bli länkad inför mina 300-600 unika läsare/dag:)

Pia said...

Fy sjutton för sådant där!
Stå på dig!

Kraamar!

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Gu så dåligt. Hur tänkte hantverkarna däe tro?
Hoppas ni får det ordnat av de som borde gjort det. klem Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...