Wednesday, 25 January 2012

Dålig hårväxt eller?

Så här ser vår gräsmatta ut nu snart 3 manader efter inflytt. Visst ser det grönt och härligt ut när man ser det så här?
Men när man tittar närmare så är det en ganska sorglig historia. Mycket kala fläckar där marken är stenhård, som cementen på en parkeringsplats. Men även dessa har sakta börjat bli gröna, men inte av gräs utan av Ogräs. Att göra något åt gräsmattan just nu är brotkastat då vi är mitt i sommaren och den är rätt varm. Så det får vänta några månader tills vi får höst. (Ja det är när det är vår på norra halvkoltet). Landskapsarkitekten kom hit häromdagen för att titta på det, då vi beklagat oss till byggförmannen. Men allt var förståss som det skulle. Frön tar inte alltid och marken ger efter när man byggt så det som varit jämt har liksom satt sig så det blivit gruppar. Det var där alla frön hamnade när det regnade. Dessa klumpar av gräs dog ut då det blev för tätt. Så ja ni hör vi måste helt enkelt börja om.

Men då det ska byggas ett litet förråd till höger om lekstugan först och sedan ska vi anlägga rabatter är det lika bra att vänta. Vi hoppas kunna ta hjälp av min mans systerdotter som är greenkeper på golfklubbar. Han borde kunna hjälpa till med gräsmattan iallafall. Ja det kan nog iallafall inte bli värre...hoppas jag.

En annan sak är att regnet gjort att all sten i marken transporterats upp till ytan så vi har använt oss av barnarbete för att kunna bli av med så mycket det går.. Konstigt nog tyckte barnen att denna syssla var ganska rolig, ja ett litet tag iallafall. Vi har hällt en del hinkar över staketet för att ge dem tillbaka till bonden som tidigare äged marken. Tänkte att han kanske saknade dem? Undrar om det är en stenmur på andra sidan staketet nu?

Har du några bra tips om gräsmattor eller trädgårdsplanering så får du gärna dela med dig.

Ha en fin dag!4 comments:

BBQ VILLAGE said...

Va drygt med alla kala fläckar på gräsmattan. Vi rullade gräs så det är förstås enklare att få ett lyckat resultat då fast vi har också ett parti som aldrig tar sig men det är för att det ligger en stor sten precis där. Ger dig i alla fall en länk så kan du kika lite själv när det är dags för er att så igen ;)
http://www.xn--grsmatta-1za.nu/

vad konstigt det blev när jag kopierade länken, sidan heter iaf www.gräsmatta.nu

Kram F

Pia said...

Tyvärr vet jag inget om sådant, men en erfarenhet har jag. Min pappa börja deklippa hö och timotej och tistlar och maskrosor och allt annat ogräs på en liten (stor) (ler)åker vid sommarstugan då mamma är rädd för ormar i långt gräs. Well, nu har vi den finaste och tjockaste gräsmatta man kan tänka sig!!! Utan att ha gjort något annat, än klippt och klipt! Vi har inte sått där någonting. Min gudmor sade, att bara man klipper ogräset kort, idogt, dör det, men gräset frodas! Hon hade rätt!

Hoppas ni får hjälp med eran matta!

Kraamar!
-Pia-

Jenny said...

Hej Anette!
Vad tråkigt att det blivit såna kala fläckar på er gräsmatta..jag har tyvär inga bra tips. Vår gräsmatta kan nog snarare kallas för mossmatta med inslag av gräs;)

Grattis i efterskott till er nyblivna 6-åring, hoppas hon hade en härlig födelsedag!

Kraam Jenny

Vardagslyx said...

Ha, ha, nu måste bonden vara glad!;)

Det där med gräsmatta är väl helt hopplöst. Vår är grön men av allt annat än gräs... Kan tänka mig att det är svårare hos er också.

Ha en bra dag!

kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...