Sunday, 1 January 2012

Lekstugans inredning!

På allmän begäran så kommer här lite bilder på den invigda och mycket populära lekstugan och vad den kan användas till. Om ni inte visste det tidigare så bor här åtminstonde en prinsessa, en snickarkunnig sådan. För vem kan klara sig utan en tiara när man är ute och bygger hus?

Min stora prinsessa använder dock en smartare huvudbeklädnad för vårt klimat och värmen som varit. Men även hon är en snickeriprinsessa. Här behövde tydligen taket fixas till. Så då tager man vad som finns till hands för att stå på, en liten rutschkana.
På denna gavel är lekstugan försedd med en BBQ, precis som det anstår ett australiensiskt hus, så måste ju en dito lekstuga ha detsamma.
Bilden talar sitt tydliga språk. Här ringer man i klockan och väntar på att bli insläppt. Kan det vara bjällror från Rudolf mån tro?
Här kan det lagas mat på spisen och i lådorna finns mat och diverse teservicer, fat och annat nödvändigt. Skulle man sedan behöva laga eller fixa till något i huset så finns verktygen och bänken inte långt borta. Observera förvaringen för stekpannan!!

I denna vrå bjuds det på fika men det har varit lite för varmt för att orka sitta här några längre stunder, men fint är det. Dessutom har vi satt upp en tavla för hemkänslans skull som föreställer Petson & hans katt Findus. En favorit hos tjejerna.

Ute på verandan finns också ett litet stånd som säljer korv och glass till inte allt för hutlösa priser.

Ibland kan man behöva en hjälpande hand när man bygger. Så lilla snickeriprinsessan klättrade glatt upp på staketet för att hålla upp taket. Att man skulle kunna ramla ner är inget som bekymrar dessa två det minsta så varöfr skulle jag oroa mig?!?! 

Detta är verkligen en av de bättre julklappar vi köpt kan jag lova. Spisen som står i lekstugan fick Emily när hon var 2 år och den var nog det bästa köpet hittills, otroligt mycket använd och älskad har den varit och är.

Så där det var första dagen på det nya året, bara 364 dagar kvar tills nästa nyår!

Tjingeling på er!


4 comments:

Pia said...

Tjingeling på dig också!
Där fattas inget i den stugan!

Kraaam!
-Pia-

Så Vitt Jag Vet said...

Gott Nytt År till dej !
Förstår att flickorna älskar att fixa i sin fina lekstuga...
Kan riktigt känna deras glädje..
Kraam
Sanne

Lotta said...

Hej Anette!

God fortsättning och ett gott 2012 önskar jag dig!

Vilken enormt fin lekstuga. Jag minns den som min mormor hade, det var så himla roligt att leka med den. Lilla ståndet utanför är också så fint. Gillar bordet, spisen, bilden på Pettsson ;)

Ja, Stockholm var verkligen fint och jag tycker alltid om att komma dit. Förstår om det var tufft att resa dit för dig och tidpunkten styrde du ju inte över. Hoppas det blir en resa till jul vid annan tidpunkt.

Tack för din rara hälsning!

Kram Lotta

Anonymous said...

Tänk så trevligt och bra livet ter sig emellanåt, nytt hus och sommarlov. Hur mycket tid som helst för matlagning och kafferep. Tid även för tillbyggnader och vissa justeringar som verkar var på gång.
Kramisar från M./M.m

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...