Monday, 16 January 2012

8 år idag!

Så många år har det gått sedan jag satte min fot här på Australiensisk mark. Straxt innan midnatt 16 januari anlände jag hit till Melbourne och Denis mötte mig och körde mig hem till oss. Första året studerade jag och var då här på ett studentvisum, det var enklaste sättet att komma hit på. Senare blev det till att söka partner/sambo visum. Själva ansökan var nästan en mardröm med allt pappersarbete som skulle in, bevis på att man kände varandra utan och innan på olika sätt, e-mail, foton, vänners intyganden, räkningar m.m.. Men att sedan få själva visumet gick förhållande vis lätt.
Sedan dess har det hänt en massa. Jag har fått permanent uppehållstillstånd men är ännu ej medborgare. Jag har fått två små fantastiska tjejer, vi har gift oss och nu också byggt vårt drömhus ihop. Vad mer kan man önska sig? Ja en hund och en volvo då förståss!
I mitt nya hemland finns en massa "underliga" djur som inte finns någon annanstanns i världen. Det är också precis som i Sverige där det inte finns isbjörnar på gatan eller att det inte står en älg bakom varje träd. Här hoppar inte kängurus omkring på våra gator eller betar i trädgården och sällan hittar man en krokodil i poolen, ja om man inte bor i Cairns då förståss!! Så dessa underbara krabater har blivit vardagsmat för mig och det gillar jag.


Källa
Här finns många olika sorters matkulturer men också en del specifika och unika som på alla andra ställen. Vegemite är ett bredbart smörgåspålägg som kryllar av nyttigheter och B-vitamin men smakar superäckligt då det är baserat på jästextrakt. Sedan har vi den berömda Aussie meat pie. Den äts ofta och då med ketchup på (här kallad tomatsås), men allra mest associerar jag den nog med sport på vintern och då Footy, Australian Rules Football, en slags ruggby men ändå inte. Dessa två matvaror är inget jag äter men man kan ju inte ta alla seder dit man kommer.
Källa

En sed som jag däremot gärna tagit till mig är strandlivet. Vi bor utanför storstan på precis jämt avstånd till det mesta. Det tar dryga timmen till storstan, snön (ja vårt närmsta fjäll) och havet & stranden. Bättre kan man inte ha det.


Sista bilden visar väll hur allt hänger ihop. Här är min familj, min man och våra två tjejer. Vi har varit på stranden och badat och tjejerna har surfat, de fick boogie boards i julklapp och denna dagen var det testturen. Sedan blev det dags att värma sig och äta lite lunch och vad passade väll bättre än allas älsklingsmat...aussie meat pie med tomatsås på. Även om jag inte gillar det så kan jag bara hålla med om att det är perfekt mat och enkelt att få tag på då det säljs överallt, speciellt på bagerier (vissa bagerier säljer nästan bara pajer!)

Man kan väll enkelt säga att när jag klev av planet för 8 år sedan, så var det inte bilden härovan jag såg eller tänkte på. Men idag är jag jätteglad att det är den bilden som det blev.

Tack för att du tittade in och läste.

Ha en fin start på veckan!

Tjingeling !7 comments:

BBQ VILLAGE said...

Vad roligt att läsa om "din historia" och jag antar att du/ni inte kommer att flytta hem till Svedala igen ;)

Kram F

fianathome said...

Åh va jag gillar å höra historier. Jättemysigt! Fortsätt vettja!
Kram Fia

Så Vitt Jag Vet said...

Förstår att du hunnit en massa på dessa år... Hade du träffat din man i Astralien eller hade ni studerat tillsammans någon annanstans...
Det låter som ett spännande liv i mina ögon...
Kraam
Sanne

Pia said...

Så otroligt intressant att få höra din story!!! Hur i all världen kom du att ta dig dit då - bland krokodiler och kängurun? Hoppas fortsättning följer på din livshistoria...!

Kram vännen!
-Pia-

Framgångsbyran said...

<3

Fru Westman said...

Vilket omtumlande äventyr! Jag har knappt varit utanför Sveriges gränser... :)

Härligt att ni bor "centralt" och har lagom långt till stad, fjäll och strand!!

Kram Linda

Anonymous said...

Det var roligt med en resume, tycker M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...