Sunday, 1 April 2012

Konsten att hänga tavlor

 Under helgen som gått har jag försökt få upp lite tavlor på väggarna allt medans jag doserat ut panodil till två febriga tjejer. Oftast brukar jag bara höfta och köra med ögonmått och det blir oftast mycket bra men då har det alltid funnits annat på väggarna att gå efter och inte varit så många ihop eller att jag bara satt dem lite hullerombuller. Men nu hade jag en plan, de skulle upp på rad på var sin sida om fönstret.

Så jag bestämde mig för att vara noggrann. Först så lade jag ut tavlorna på papper (inslagningspapper som blivit över sedan flytten) och ritade av dem
Därefter klippte jag ut mallarna.
När mallarna var utklippta tog jag häftmassa och satte upp dem provisoriskt på väggen i TV-rummet för att se hur jag ville ha dem. När vi var nöjda med hur de hängde så mätte jag noggrannt ut så att de hängde jämt på båda sidot om fönstret. Här visade det sig att jag behövde göra sex stycken mallar för de tre paren ramar var inte exakt lika stora vilket jag först trott.
Så här långt hade jag hunnit igår lördag. Sedan blev klockan för sent och jag kände mig för hängig och tog paus för att återuppta arbetet i dag. 

På varje papper hade jag också mått ut vart kroken satt då tavlorna dels hade olika krokar samt att det skillde lite mellan dem. Allt för att undvika att raden blev krokig. Sedan spikade jag in kroken direkt i pappret så att den hamnade rätt och tog sedan bort pappret och hängde upp tavlan.

 Färdigt, ja nästan iallafall. Upptäckte att jag i min iver att ta bild inte plockat bort verktyg och annat jag haft till hjälp samt att gåmaskinen (the treadmill) faktiskt står mitt i bilden. Nu ser man verkligen hur hiskeligt fult det är att ha den där.
 Så där jag nu är det mer ordning och reda. Det är så här det ska se ut i framtiden när gåmaskinen får flytta till...ja det är inte riktigt bestämt ännu. Se vilket märke den lämnat efter dig på mattan.

Nu känner jag mig riktigt nöjd. Äntligen har vi börjat få upp lite av alla våra bilder som fortfarande står runt om huset i kartonger. Bara man börjar sätta spiken i väggen så brukar det rulla på.

Nu har det blivit dags att gå ock lägga sig. Är lite trött då vi alla är lite skruttiga med våra förkylningar samt att vi nu övergått till sk normaltid (i Sverige kallat vintertid) och ställde tillbaka klockan i går natt. Så nu är det ljusare när vi vaknar på morgonen igen men det var mörkt redan till middagen nu ikväll. Vi går mot mörkare tider och mera höst fast vädret den kommande vecka ser mer ut som svensk sommar med temperaturer runt +25 och sol. Snacka om upp och nervända världen.

Ha en härlig söndag!

Tjingeling!


6 comments:

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

hihihih, skrattar lite för mig själv här! Höfta lite o mäta med ögonen, de verktygen har man iaf alltid med sig. Men så bra det blev med bilder, serien på er (i svart vitt?) var superfin!

klem Anna

Pia said...

SKIT snyggt, om man får uttrycka sig så! Och vilekn smart idé att malla så där!!!
Jag ser också att du fallit och brutit håret (ojs, så vitsig jag är)?

Ja, det mannen som lagar maten i det här hushållet - alltid! Jag gör inget annat i köket än äter! Och inreder.

Nu måste jag kila till jobbet! Ja men det skulle jag säga, att jag och två väninnor, flyger till Gdans på torsdag! Kommer hem på söndag. Vi skall snarvla, skvallra, lite shoppa, äta och dricka gott!! Aaah!

Kraaam!
-Pia-
ps. vi har 10 cm ny snö!!! GRRR! Och kallt!

Jenny said...

Hej Anette!
Vad härligt det låter med +25 grader! Vi hade nån minusgrad när jag åkte till jobbet imorse så penséerna såg lite hängiga ut, hoppas de piggnar till i solskenet nu under dagen.

Vad smart att göra såna där mallar till tavelupphängningen:) Jättefina foton och så snygga ramar du har.

Önskar dig en härlig påskvecka o grattis till din dotter som vann i lotteriet:)

Kraam Jenny

Bokcaféet i byn said...

Hej!
Kul att ha hittat till en Australien blogg! Jag har rest i Victoria vid tre tillfällen. Så otroligt vackert! Minns landsbygden i närheten av Wilsons Prom, förtrollande!! Bor du åt det håller till? Älskar Melbourne som stad ockå. En skön mix oc så många mysiga miljöer.

Önskar dig en fin tisdag downunder!
Kram Anna

Hildas hem - Sofia said...

Så fint det blev. När man är noggrann blir det ofta ett väldigt bra resultat. Men ibland orkar man liksom inte :)

Hoppas att alla snart är friska igen.

Jag önskar dig en härlig tisdag!
Kram Sofia

Familjen Zaar said...

Ja, det där med att hänga tavlor snyggt är inte min grej...jag lyckas aldrig att bli nöjd :( Kanske för att man har gamla & lite skruttiga ramar...hehe
Vårt hus har varit en tillfällig skola en gång i tiden & då bodde det två lärarinnor i huset, jag vet inte om det var då det blev 2 kök & två lägenheter. Vi hade t.o.m ett litet hemskt kök i källaren !? Tänk om man kunde förflytta sig i tiden, jag är så nyfiken på hur huset såg ut & hur det fungerade.
Ha en härlig vecka !
Kram Anki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...