Wednesday, 18 April 2012

Vad jag behöver...

...är ett soffbord. När vi sitter i vårt nya TV-rum på kvällarna och fikar så hämtar vi in kökspallen och använder den som bord. Visst fukar det men inte i längden.
 Inte ens när man plaserar en chokladpåskhare där till fikat blir bordet bättre. Har bara inte haft tid att leta vidare efter något bord och vi funderar fortfarande på hur det ska se ut och vilken form det ska ha. Ja det enda vi vet är att vi vill ha ett vitt bord som inte är allt för stort. Fast jag gillar fortfarande flera av de jag tidigare visade.
Så när jag egentligen behöver använda min tid till att leta soffbord så uppstår en annan situation. Vet inte om ni minns men jag hade en gång i tiden (ända fram tills i måndagsmorse!) två likadana klockor på denna vägg intill varandra. Den ena visade tiden hemma i Sverige och den andra här hos oss i Australien. Men så i måndagsmorse fick mitt yngsta troll "tuppjuck" och sprang som en galning runt i köket och skrek/sjöng, sprang rakt in i väggen (med flit) och duka händerna rejält mot väggen och som på beställning kom klockan nedfarande och krash!! Tur att hos krasha med väggen en bit bort från klockan, nu var det bara den som blev skrot och mamma som blev tokig.
Så idag hade jag en lite stund innan jag skulle hämta denna trollunge från Kinder, ja hon som fått klockan att ramla från väggen. Då gick jag förbi en möbelaffär i min lilla "by" och fick för mig att gå in. Vilken tur!

Där hängde dessa två klockor. Den översta har nästan samma färg som vår vägg och är rätt platt den undre är svart och något "tjockare" lite som de där klockorna som är gjorda av toppen på en vintunna. Båda är runt 50cm i diameter. Jag lutar helt klart åt den svarta då den matchar vår svarta köksbänk och det är ju där den ska sitta.

PS. Ett litet förtydligande från min sida nu på morognen efter gårdagskvällens inlägg. Jag kommer alltså bara att ha en klocka på den väggen nu när jag väljer en så stor klocka. Det där med att ha två tider och två klockor får jag hitta någon annan vägg för. Egentligen var silverklockorna alltid lite för små på den platsen men man kan ju inte alltid bara slänga ut och köpa nytt utan anledning och nu har jag en anledning till förändring ;).

Vad tycker du?

Nu ska jag gå och fick på min IKEA pall.

Tjingeling på er!

3 comments:

tinajo said...

Svarta låter bra - praktiskt att se tiden utan att behöva räkna i huvudet (som jag alltid gör med blandat resultat när jag ringer mina amerikanska vänner, haha)! :-)

Maria- Wikers Liv said...

Åh, underbart inlägg! ;) :)
Personligen gillar jag den översta klockan mest... men... tillsammans med den du redan har, så tycker jag den undre passar bäst! ;) :) Så smart att ha 2 klockor med olika tid!
Det där med soffbord, ja... ;)
Hoppas fikat smakade gott på pallen! ;)
Kram!

Anette Ryan said...

Ett litet förtydligande från min sida nu på morognen efter gårdagskvällens inlägg. Jag kommer alltså bara att ha en klocka på den väggen nu när jag väljer en så stor klocka. Det där med att ha två tider och två klockor får jag hitta någon annan vägg för. Egentligen var silverklockorna alltid lite för små på den platsen men man kan ju inte alltid bara slänga ut och köpa nytt utan anledning och nu har jag en anledning till förändring ;).
Anette :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...