Saturday, 14 April 2012

Leker trädgårdsmästare igen, trots öm (icke grön) tumme

Antagligen så beror det på att jag blir så inspirerad av alla er bloggare på norra halvklotet som just nu är så insnöade (ursäkta humorn) på våren och allt som ska planteras. Jag bara känner att jag måste hänga på. Vi har ju tur här i södra Australien för vi har ju en klart varmare och behagligare höst än den svenska, mera som svensk sommar ofta. Så vi får ytterligare en planteringssäsong.
 Så nu när mina petunior börjar se lite ledsna ut är det dags att förbereda skiftet till något nytt. Petuniorna brukar klara sig hjälpligt in i maj men sedan ser de så trista ut att de åker ut. På hösten hos oss är det bland annat pensèer som gäller, de ska klara vår milda höst och så även ofta förhållandevis milda vinter. Jag har aldrig provat själv så i år är det dags. Några hamnade ju i rabatten på framsidan och nu blev det några i en kruka. Vad sägs om dessa färgsprakande Posy Posy?


Denna hängande korg har varit tom hela sommaren, det blev liksom aldrig av. Dessutom är den lite trasig och skulle behöva lagas vilket heller inte blev av. Så nu när det blev några pensèer över slängde jag ner dem här. Alltid muntrar det upp någon när man drar upp köksgardinen på morgonen då den hänger precis mittemot köksbordet.
Nu är det bara att vänta och se om det är som de säger att pensèer är lätta och att de älskar vår höst och vinter. Bara tiden kan utvisa.

Trevlig helg vill jag önska er alla som tittar in här hos mig. Alltid lika kul att läsa era kommentarer och tips.

Tjingeling!

6 comments:

Maria- Wikers Liv said...

Hej!
Nu är jag följare hos dig, med!

Det blir fint att se penseerna, från frukostbordet!
Ha en underbar dag!
Kram/ Maria

LissAnna said...

Så fint du gör. Jag har inte börjat än. Men snart så.:-) Kram Stina

fianathome said...

Penseér är så fina! Lovely!
Hoppas det blir massor med blommor. Mitt knep med penseér som jag ar till för riklig blomning är att ständigt gå och nypa halvvissna blommor. Då blommar de om hela tiden.kram från Fia

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Hej Anette
Så roligt med en hälsning från Australien, och så fint hus ni har byggt där. Och vilket härligt land där man kan plantera penséer på hösten, det var en jättefin färg du hittat.
Kramar
AnnaMaria

tinajo said...

Härligt med nyplantering - jag är avundsjuk på att ni har en sådan lång säsong..! :-)

A House With A View said...

Håller med tinajo ovan, är också avis på er långa säsong! Måste vara jättekul att kunna njuta länge av härliga blommor av alla de slag!! Jättefina penseer du köpt!!!

Önskar dig bästa söndagen och tuuuuuuusen tack för fin kommentar om vår klädkammare, den värmde!

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...