Wednesday, 25 April 2012

Fjäril vingad.....

Här har det varit systuga igår och idag. Hittade äntligen tyg jag gillade till köksfönstret, det som är vid matbordet. Hittills har julgardinerna suttit uppe, bättre än inga alls. Vet att jag sa när julgardinen kom upp att den nog skulle bli hängande ett tag. Men nu är julen äntligen över, så här lagom efter påska och allt. Gardinerna på plats och även i dag så har jag sett Herr Vandrande Pinne i hörnan av ena köksfönstret. Kanske har han funnit sitt hem där? Hoppas han gillar sina nya gardiner också.
 I hörnan på väggen hänger en griffeltavla som hos oss tjänar som vår matsedel under veckan.
 Precis ovanför menyn så sitter vår kökshäxa. Ja hon är alltså ingen påskkärring utan en kökshäxa som ser till att maten i vårt hus blir vällagad, ej vidbränd eller att kaffet kokar över. Ja iallafall så sade hennes medföljande beskrivning att så var fallet. Tycker hon passar bra i den hörnan vaktandes vår veckomeny.
 Denna TV soffa har nog sett sina bättre dagar men så länge tjejerna är små får den stanna, då de har en tendens till att inte behöndla soffan så himla omtänksamt alla gånger. de gamla kuddarna hade totalt tjänat ut och det var dags för att göra något åt dem. Tyckte att det blev bra att binda ihop färgerna på kuddarna och köksgardinen då allt finns i samma stora rum.
 Mitt påskträd har ännu inte åkt ut, bara dess dekoration. Kan man ha ris året om?


Jag är iallafall jättenöjd med dagens insatts och snart ska jag också gå och sätta mig i soffan och prova alla kuddarna. Får se till att inte spilla fika på dem bara.

Förutom att sy gardiner så har vi haft helgdag här i Australien i dag, ANZAC day. Då högtidlighåller man minnet av stupade soldater från första världskriget som landsteg just på denna dag i Galipoli i Turkiet. Alldeles för många stupade då det var ett omöjligt uppdrag det skulle utföra just där. Idag så högtidlighåller man och minns även andra krig och stupade soldater frånd dessa. Man gör det genom att hålla minnesstunder i gryningen på många platser runt om i landet i stora som små städer och gärna med en marsh. Sista veternanen från första världskriget dog i slutet av förra året så i år var det första gången utan veteraner från 1:a världskriget.
Måste säga att det känns svårt att ta till sig dessa krigsminnen som högtidlighålls. Beror det på att man växt upp i det fredliga Sverige som inget krig haft och där man inget krig högtidlighåller. Eller är det bara jag?

Så med ett aningen tyngre avslut än normalt, önskar jag alla en skön söndag. Tänkte bara att jag ville berätta lite vad vi i Australien hade för oss idag.

Tjingeling!

6 comments:

Maria- Wikers Liv said...

Intressant läsning om er helgdag! Ja, vi är lyckligt lottade i vårt fredliga Sverige...
Fina gardiner! Säkert gillar både Mr vandrande pinne och kökshäxan, dem oxå! ;) :)
Kuddarna i soffan är lika fina!
Ha en fortsatt fin dag!
Kram / Maria

Lotta said...

Du ska verkligen vara nöjd med din insats! Vad du kan och snygg snyggt snyggt är det!

"Pinnen" vill vara med...hehe,han gillar dina gardiner tror jag!

Det var roligt att svara på alla frågor men lite klurigt att komma på 11 nya ;)

Förstår dina känslor idag med anledning av ANZAC. Jag känner likadant när vi har motsvarande dag här i USA.

Kram!

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vad duktig du är på att sy!
Jag älskar fjärilar, jätte fina kuddar du sytt! Högtidsdagar blir nog aldrig riktigt desamma för än när man inte upplevt dem som barn. Här hemma vänstar snart Valborg och 1:a maj. Skönt med lite ledighet!
Må så gott!
Kram Anna

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Så fint med kuddar i samma tyg, det knöt ihop rummen så snyggt. Och fjärilar är så fint, på norska heter det sommarfåglar, visst är det ett fint ord.
Hade aldrig hört om ANZAC förut, en tung historia.
Varm kram
AnnaMaria

LissAnna said...

Fint tyg. Det blev ju väldans bra det där.:-) Kram Stina

A House With A View said...

Åååh så fint det blev!!! Jättefint tyg - me like!! Och så snyggt att matcha med soffkuddarna!!! Den där kökshäxan skulle jag ha behövt idag, jag misslyckades fatalt med min middag, haha!! Provade mig på en vegetarisk rätt som tyvärr smakade apa, haha!!!! Det blev akututryckning till affären för att inhandla grillad kyckling, grrr.....

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...