Thursday, 5 April 2012

Glad Påsk!

Skärtorsdagskväll och äntligen har påskriset kommit upp men resan dit har varit lång. Har inga träd på tomten att klippa kvistar från i år och allamansrätten här i Australien är inte så utbredd kan man säga. Så igår eftermiddag när mannen kom hem från jobbet, och kunde lösa av mig på sjukstugan som vi just nu bedriver härhemma, åkte jag in till min blomsterhandel och frågade vad hon hade för kvistar att tillgå. Hon letade fram några som passade perfekt (man tager vad man haver). Dessutom fick jag dem gratis bara jag lovade visa bilder på vad jag gjort med dem.

Ingen aning om vad det kan vara för trädslag eller buske. Knöt ihop dem för att det skulle bli lättare att handskas med. Hämtade in stora sekatören från gagaret. 

 Fram med vas och glasstenar
 På plats och redo att dekoreras med egenhändigt målade ägg samt fjädrar.


 Nej det blåser inte inne, inte heller lutar huset eller byrån. Jag försökte bara vara lite "proffsig" när jag tog bilden och tog den lite på sniskan med den effekt att när bilden visas rak så hänger äggen snett.

Så där ja nu har vi lite påsk i vår stuga också, rustik sådan men ändå. För det blir verkligen inte mycket mer än det allra nödvändigaste gjort när hela familjen går på knäna och är förkylda och hängiga. Egentligen är vi väll inte så sjuka mer trötta och då blir man ju inte friskare men vår yngsta håller oss vaken om nätterna med långa debatter om än det en än det andra som inte är till belåtenhet och allt vi vill är att få sova.

För jag vill ut i trädgården och njuta det härliga vädret som vi har och har haft hela veckan nu, rena sommaren. Men som så ofta när det är långhelg så dyker molnen upp. Men här håller vi tummarna för att det sovs och molnen åker någon annanstanns.

Trevlig påsk på er alla!


13 comments:

tinajo said...

Blev ju finfint! Jag hoppas du får en härlig påsk med mycket godis och mys! :-)

Pia said...

SUPERDUPER snyggt!!!
Ocg LOL åt dig själv bara!! ;)

NU åker jag iväg (om en timme) så hej då!!!!

Äggrik Påsk!!!
Kraaam!
-Pia-

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

hahaha, ja så kan det gå (för mig oxå) när man ska va lite interiörig!!
men vilka fina krakilerade ägg, oxå de hemmagjorda?

ha en riktigt fin påsk, Klem Anna

SINTAS VÄRLD said...

Vad fint! Glad påsk! :) Sinta

kiwielin said...

Det blev ju ett jättefint påskris, det spelar inte så stor roll vad det är för typ av grenar!

Hoppas att ni kryar på er snart, inte roligt att vara sjuka.

Kram Elin

fianathome said...

Glad Påsk!! Jättesöta ägg. Jag ville också ta in lite påskris men så slog det mig att sonen ju är allergisk..gick ju så där.
Så vi får va utan ris. Men ägg kan man ju ha så klart// HOppas du får en härlig helg med familjen kram Fia

Så Vitt Jag Vet said...

Tur Anette att du fick dina kvistar och fint blev det , ett påskträd... Men tänker inte på att vi med våran allemansrätt här i norden har många förmåner..
Hoppas ni tillfrisknar snabbt !
Ha en skön helg !
Kraam
Sanne

Fröken Tindra said...

Det där blev ju väldigt bra! Hoppas nu bara att ni kryar på er ordentligt också! Och får sova...
Påskkram!!

Christina said...

Det blev ju jättesnyggt! Här regnar det och är kallt, så det blir till att rulla ägg inne. Glad Påsk/Lila-Christina

A House With A View said...

Usch vad trist med sjukstuga... Hoppas alla kryar på sig snart. Det blev ju jättefint med ditt påskpynt! Vilken tur att du lyckades hitta lite kvistar:)))))) Jättesöta ägg!!!

Önskar dig en riktigt Glad Påsk!!!

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

Helena, Craft and Creativity said...

Superfint, härliga färger! :-)

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla said...

Glad Påsk på er med!
Japp, påskmust från herr Kamprads varuhus. Vi har bara 8 min bilfärd dit så det blir många turer dit, eller ja, det brukade bli många innan allt 'svenskt' försvann och ersattes med ikeas egna varor...

Påskriset blev ursnyggt!!

Kram♥

Anonymous said...

Hoppas ni kryat på er under helgen och haft möjlighet att vara ute lite mer. Här i Svedala har det tyvärr inte varit mycket till ute väder så mycket av Påskledigheten har spenderats inomhus - men våren kommer nog snart. Vilket fint påskris/träd du fick till trots att det är 100 ggr mer jobb för dig att få till de svenska traditionerna - men skam den som ger sig !!!!

Kram F (ex bbqvillage)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...