Tuesday, 3 April 2012

Underbar handelsträdgård

I dag har vi besökt en liten oas, en helt underbar handelsträdgård. Det är inte så ofta jag tar mig hit men varje gång blir jag så sugen på att ordna med trädgården.Här finns nog alla sorters träd och buskar man kan önska, dock ingen uppsjö av blommande blommor typ säsongsblommor. Men det som finns är bra och vackert. Sedan har de en stor härlig inneavdelning med en massa vackra ting för att inreda hemmetmed.  Prefekta stället att åka till för att hitta presenter till sig själv eller någon annan.
Efter att ha hållit oss i skinnet och inne i flera dagar så trotsade vi hostan och gav oss ut i det härligt varma vädret. Vi strosade först runt och tittade, när jag pratade och fick hjälp av en trädgårdsmästare så lekte tjejerna på lekplatsen eller gick runt och tittade på allt spännande som fanns. Jag hade tagit med mig ritningar på hur huset ligger på tomten, på hur planteringen som gjordes innan vi flytta in såg ut samt foton på hur det ser ut nu. Jag hade tusen frågor men valde att koncentrera mig kring att förbättra rabatterna på framsidan.
Lite av allt det vackra som fanns inne.
Kul att lägga stenar i fåglebadet.Mycket statyer finns det också att köpa om man så vill.
Här är ett gäng plantor till framsidan, närmare bestämt 20 st buxbom och min assistent.  


Några dvärg gardenia blev det också då de luktar så ljuvligt.
Det var dagens skörd.Den plan vi diskuterade kring så ingick också att införskaffa lite flera träd till framsidan men jag rekommenderades att vänta någon månad till, tills början av juni då träden är billigare, halva priset mot i dag. Ja det vill säga då kan man köpa barrotade träd och de är alltid billigare än kruka. Jag antecknade mig och så ringer de när de får in dem. Snacka om fin och bra service. Dit går jag definitivt tillbaka och pratar med dem om vår bakre trädgård där det behövs krafttag också, fast mera fysiskt först.

Återkommer förhoppningsvis imorgon med resultatet av dagens inköp.

Njut din tisdag!


7 comments:

Anonymous said...

Oj, va du har handlat, blir nog fint och bra när du är klar. Kul när man känner intresse från dem man handlar av. Lycka till kram så länge M

Jenny said...

Vad mycket fint det finns på den handelsträdgården, ett sånt ställe man kan gå på i evigheter:)

Ser fram emot att få se resultatet av dina inköp sen!

kraam Jenny

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilken härlig dag ni haft! En australiensisk handelsträdgård har jag aldrig besökt! Fast älskar Botanical Garden i Melbourne. Sån härlig miljö!
Vi har en del buxbom hos oss i Skåne. Tyvärr härjar en sjukdom som tar död på dem. Vi har klarat oss hittills men Australien med sitt isolerade läge klarar säkert buxbomen!

Så somrigt det ser ut på fotona! Här är det en dipp i vårvärmen. Burr!

Kram Anna

A House With A View said...

Åhhhhhhhh vad härligt, verkligen en oas!!! Där skulle jag gärna strosa runt, underbart!!! Snyggt med buxbom, tyvärr funkar det inte i vår klimatzon i mellansverige, risk att de fryser ihjäl om vintern... Ska bli kul att se hur det blir efter plantering:)))

Suuuperfint också med tavlorna i inlägget nedan, vad mysigt och fint ni fått det i vardagsrummet!!!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

Fröken Tindra said...

Vilket spännande ställe! Och klart att man kommer tillbaka när man får god service. Lycka till med planteringen!
Inte fyllde jag 21 precis och jag är trött ännu känns det som men det var det värt. =0) Jättebra med nya blommor istället för liljorna. Förstår att du inte riktigt var nöjd med doften på dina. ;0)
Kram!

Pia said...

WOW!!!!!!!!! Ett paradis ni varit på! Skall bli spännande att se resultatet av inköpen!!!

Kramar från snöyran!!!
-Pia-

Vardagslyx said...

Åh, vad kul! Ska bli roligt att se resultatet i trädgården sen:)

Kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...