Sunday, 15 April 2012

Brittsommarsöndag

Vilken helg vi haft, rena rama sommaren. Starten på dagen var dimmig och kall men snart värmde det upp och blev skönt. I lördags påbörjade vi en del jobb runt trädgården som vi även fortsatte med idag.
 Här sprayar mannen ogräs. Då vår tomt vätter mot en stor åker/kohage, som bonden verkar glömma bort mest, så blir det en massa högt gräs som kan ge hemvist åt djur man inte vill ha nära sin tomt. Så vi sprayar gråset mellan taggtrådsstängslet och vårt staket lite då och då.

 Nästa stora jobb som vi påbörjat var att mäta ut var vi ska ha en av rabatterna på baksidan av huset. Använde vattenslangen för att markera var och hur långt det skulle vara och därefter fram med sprayfägr och markera.

 Det blir en stor rabatt. Rabarbern i hörnan ska inte vara kvar där men just nu vet vi inte riktigt vart den ska ta vägen. Vi planerar att plantera 2-3 stora träd (ja inte så stora från början då) samt framför och emellan ha buskar av varierande slag och sedan kortare mera marktäckande växter.

 Innan allt gråvande hade vi hunnit med en tur till biblioteket för att låna nytt. Det brukar automatiskt generera i ett par timmars lugn i detta hus då båda tjejerna sätter sig till rätta och läser böckerna  och samma hände idag. Men då vädret var så fin föreslog jag att vi kunde ta ut en filt att sitta på vilket de gillade. Så sagt och gjort och där satt de både lördag och söndag när de behövde hämta andan från allt annat bus de höll på med.
 Så var det dags för mera krafttag. Mannen hade upprepade gånger sagt att det var en enkel macth att gräva upp för hand så då tyckte jag att han kunde visa det.
 Här måste han ha tagit paus!?
 Se han anlitade barnarbetare som fick använda dåliga verktyg för att gräva!
 Fast han ser ju ut att ha koll på sina små arbetare iallafall. Fast i sanningens namn så erkände han att det var hårt jobb då det var väldigt lerig jord att gräva i under gårdagen. Under lördagen han han fram till rabarbern och idag blev han nästan färdig. Men tiden räkte inte till då det var han som stod för middagen idag och därmed var tvungen att plocka ihop innan allt var färdigt. Tyvärr glömde jag att ta ett kort på hur långt vi han så det får bli nästa gång.
 Här är lite fynd vi hittade när det grävdes. Ser ni miniräknaren? Kolla in raden med stenar som barnen ordnade med.

Våran minstaprinsessa trivs som fisken i vatten när hon får vara i leran och gräva. Hon var totalt svart i hela ansiktet, ja hela hon var full av jord när dagen var slut och det var dags för ingång. Men vilken lycka att få sitta där och gräva och leka med jorden.

Fortsättning följer på denna rabatt nästa helg.

Tjingeling!

9 comments:

Anonymous said...

Oj vad ni arbetar och står i för framtiden. Det blir fint som snus tror jag. Nu förstår jag oxå varför jag saknar mali, för du kan ju inte hinna med överallt. But I waiting for it! Kramar M

Maria- Wikers Liv said...

Kul att få hänga med i rabattanläggandet! Jag vill oxå ha gräsmatta!!!!! ;) :)
Han får lite mer arm-muskler, mannen, när han är så duktig och gräver för hand ;)
Fin bild på döttrarna i läsartagen! :)
Kram / Maria

Pia said...

Flitigalisor och flitigamyror!!! Fy så du skrämde mig med det svarta spraymärket på gräsmattan! Jag trodde du visade en mindre jordbävning over there och hur jorden spruckit (ända ner till helvetet)...!

Brukar dina flickor läsa svenska böcker? Vi, här i Finland, som lever i ett tvåspråkigt land, går ju oftast enligt moderns språk, (=modersmålet)n när det gäller skolor osv. Men, där har ni knappast svenskspråkiga skolor, men så där annars. Uppehåller du svenskan? Jag är själv helt tvåspråkig, men har gått i svenskspråkig skola. Våra döttrar är också tvåspråkiga, men både moders- och fadersmålet är svenka. i deras fall.

Ja, ja. Allt är så exotisk i mina ögon, när jag se och läser om ditt liv där lååång borta...

Nu är klockan sovandags här i Åbo, så jag säger go´natt!
Kraam!
-Pia-

Villa Carl Larsson said...

Åh som jag längtar efter sommaren nu. Vill också ha rabarber i min trädgård.

Ja du nu får jag jaga min lilla krabat överallt. Ännu har han inte rört piedestalen men det dröjer nog inte länge för än han gör det. Vi får se hur mycket jag får plocka undan sen när jag tröttnat på att jaga honom.

Kram Josefin

LissAnna said...

Ni är duktiga ni som jobbar.:-) Kram Stina

Fiffiga Systrar said...

Vilken fin rabatt det kommer att bli! kram emelie och elin

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så underbart med värme och sol hos er och så fint ni gör! Ett riktigt hästslit att gräva upp er nya rabatt!!!
Böcker och barn är en svårslaget kombination. Jag läser mkt för vår 2-åring och han älskar också biblioteksbesöken!
Tack för tips kring vår ev blivande spiraltrappa! Vi har ett stort hål idag för nuvarande trappa så det skulle vi behålla (för att just kunna få upp och ner möbler etc!). Fortsatt funderande följer!
Kram från Skåne!
/Anna

Jenny said...

Hejsan! Vad duktiga ni är, och vad roligt att få se hur det blir, alltid spännande att få följa med på projekt :)
Skickade en vänförfrågan på facebook, så om du undrar vem det är så är det jag ;)
Kram Jenny

Vardagslyx said...

Det ser riktigt härligt ut där i solen!

Här var det också barnarbetare i trädgården i helgen! 3 egna och 2 kompisar till Julia. Det var bara att locka med lite chokladmuffins, så gick det hur bra som helst;)

Kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...