Monday, 23 April 2012

När man får oväntat besök....

...ja då ska man ju ha Gevalia hemma vill jag minnas. Men självfallet har jag inte det och jag tror vår gäst idag inte brydde sig det minsta. Själv blev jag helt fascinerad av denna varelse, en vandrande pinne.


Nu i eftermiddags när vi alla var i köket och Emily höll som bäst på med sina läxor råkade jag slänga ett öga mot köksfönstret och såg denna. Kolla det sitter en vandrande pinne på fönstret. Jag har aldrig sett dem i "vilt" tillstånd, bara i burar och så. Jag tycker de är så intressanta. Bara titta på den, man verkligen ser att den ser ut som en bit från ett träd.
Så nu har jag tagit död på myten om att det är så farligt att bo här i Australien, inte alls, vi har vandrande pinnar som klättrar på fönstrena. Han var inte lätt att fotografera då han verkade ha rätt bråttom och jag han bli rätt blöt då vi hade ett rejält ösregn på eftermiddagen. Men vad gör man inte för lite naturvård!

Tjingeling på er!


5 comments:

Christina said...

Jak kommer i håg när barnen var små och hade vandrande pinnar! Man blev aldrig av med dom! Dom dök upp överallt! Små vandrande pinnar hängde i taket! Dom la tydligen ägg överallt./Lila-Christina

Lotta said...

Oj då...ovanligt besök tycker jag som aldrig sett en sådan vandrande pinne. Fascinerande!

Lite kaffe på det kanske ;)

Kram

Framgångsbyran said...

Fascinernade! Klart omysiga, men coola!
Kram I

Änglarnas hus said...

Mne såå häftigt!! Tänkte just det samma..här hemma finns den ju som husdjur..men självklart kommer de någonstans ifrån..så det finns alltså vilda i Australien!!

Jag har en fördom om att bor man i Australien riskerar man starkt att dö av ett spindelbett i sitt hem..men så kan ju inta vara fallet..hihi..

Kul att kika in här..återkommer!! :)

Kram Sanne

Jenny said...

Spännande! Jag hade såna ett tag när jag var liten, men tyckte inte egentligen att det var så cool, hade väl mest velat inreda ett litet vandrande pinnehem i det där terrariet vi hade ;)
Snyggt det blev med klockan!! Hihi, tror säkert att hon tycker om sin fina Hallo Kittyklocka, men jag klarar inte så mycket mer av den varan, min syster har nämligen 3 små döttrar och det är HK på varenda plagg och i inredningen i deras rum, aaaaa, lite väl mycket... Men säg inte något till Emily ;)
Kram Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...