Wednesday, 30 November 2011

Adventskalendern

Detta har jag ägnat någon timme nu på kvällen, att hänga tjejernas adventskalender. Det var först inte helt enkelt att hitta en bra plats att hänga den på. I vårt gamla hus hade vi en gammal lekhage som jag använde för att "hägna in" TV: när barnen var små. Den brukade komma fram till julen och funkade utmärkt som adventskalenderhängare.

 Men i år blev det Billy  (från IKEA för er som mot förmodan inte vet) som fick ställa upp. En överbliven Billyhylla  har hamnat utanför tjejernas rum & blivit bokhylla. Det visade sig vara nästan perfekt frånsett höjden, vissa dagar fram till jul.

 Så detta är vad som möter dem i morgonbitti när de vaknar. Varje dag ligger det en liten bild på vad som händer. Bilder blev det för att de inte kunde läsa. Nu kan Emily läsa men inte Sofia så vi fortsätter med dem ett tag till. De gillar att gissa vad bilden föreställer. Första dagen blir det alltid paket, en vanlig luckkalender från flickornas mormor och så julböcker att läsa under decembermånad. Resten av kalendern innehåller lite blandat. Ibland gör vi saker som en utflykt, julmarknad eller besöker en speciell lekpark. Vi brukar göra julkort en dag, pyssel vid flera tillfällen, baka lussebullar, pepparkakor och gör godis.

På så sätt så blir det inte bara en massa småpresenter x 24 x 2 tjejer utanockså en "resa" fram till julen och allt vad det innebär med förberedelser och traditioner.

Nu ska jag gå och sussa innan de små trollen vaknar och är helt uppspelta över att adventskalendern är uppe.

Nattinatt!

4 comments:

Framgångsbyrån STHLM said...

Åh vad mysigt!! Jag vill också ha en sån! :)
Hälsa småtrollen!
Kramar moster Inger

A House With A View said...

Och preeeecis just där ville jag bli barn igen :))) Herregud så himla mysigt, jäääättefina små strumpor och innehållet ännu bättre!! Kul att blanda både presenter och upplevelser/umgänge!! Åh vilken lycka att vakna upp i morgon!!!! Jättefina bilder! Vilken toppenmamma du är!!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla said...

Mysig kalender!!

Anette Ryan said...

Tjejerna hälsar att den är jättebra. Hittills har den innehållit julmarknad och kakbak samt present.
Alla lika jämt uppskattade :-)
Anette :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...