Sunday, 3 June 2012

Trädgårdsarbete

Först vill jag bara passa på att säga att det är kul att ni gillar när jag berättar om livet här i Oz. Det värmer verkligen att läsa alla era kommentarer, det gör att jag känner att jag kan skriva mer om det när det är stiltje på husfronten, som det lätt blir ibland. 

I lördags fick vi lite sol och uppehållsväder så vi han med att fixa lite ute.Men som alltid med helger så är det fler saker som ska ordnas med. Förmiddagen ägnade jag och äldsta tjejen åt att handla kläder till henne då hon behövde skor och en del annat,  tydligen har hon fått näringsrik mat på sistonne och vuxit ur en del grejer. Väl hemma och med lite lunch i magen och så  på med stövlar och skruttkläderna för att gräva.
 Vi satte ner en kantlist längs den blivande rabatten som legat i "träda" sedan vi först grävde den. Men som på de flesta ställen världen runt så regnar det ju nästan alltid på helgen medan det är sol ochuppehållsväder i veckorna. Det ni ser på bilden är vårt första försök att böja listen till den form vi vill ha. Vi är inte helt säkra på att den snäva kanten i varje hörna är helt möjlig men vi provar. Vi lyckades böja till den ytterligare lite mer idag så det ser ljust ut.

 I dag söndag var det allmänt trist väder. Förmiddagen bjöd på helgrått väder och en del skurar. Vi kom på att då vi denna helg faktiskt har tillgång till en pick-up/flakbil där man skulle kunna lägga träd i att det var en bra ide att åka i väg till handelsträdgården idag. Det bästa med att besöka en handelsträdgård i denna typ av väder är att man får bra och snabb servic och behöver definitivt inte vänta på hjälp då man är ensam om att åka dit.
 Vi köpte tre stycken dryga 2 meter höga silverbjörkar som är till framsidan av huset där vi redan har två stycken. Dessa är barrotade träd vilket innebär över halva priset för denna storlek. I kruka kostade de 250 kr stycke och barrotade endast 105 kr styck.

 Det blev också en magnolia med vita blommor till den nya stora rabatten. Denna magnolia är en som inte tappar sina blad utan är grön året om och då blommar den också längre och fler gånger på ett år. Kolla in vilka glänsande gröna blad den har. Så här ser det ut nu. Tänk vilken skillnad det gör även om det inte är mycket, bara en mer ordnad rabatt med några tillfälliga buskar. Förstå hur bra det kan bli när det är klart. De barrotade björkarna får stå där med jord över sina rötter tills nästa helg då de kommer i jorden på framsidan. Magnolian kommer att byta plats med rabarbern och bli det träd som blir fokus i den rabatten i hörnan där.
Dessa planter har vi fått rädda från min svägerskas tomt där huset ska demoleras. Det är två stycken pappegojblommor och i mitten står två  hortensior, den ena rosa den andra vet jag inte. Dessa kommer jag att plantera ut i den nya rabatten tillsvidare då de inte trivs i krukorna, bara tills jag vet vart de ska vara. Men det får bli ett jobb för nästa helg som till på köpet är en långhelg här i Victoria, Queens Birthday Long Weekend.

Ha en härlig söndag!

Tjingeling på er!
4 comments:

A House With A View said...

Vad jättefint det är med rundad form på rabatten!! Så har vi gjort på framsidan också, men nu funderar vi på att ta bort plåtkanten och lägga stenkan där istället, blir lite mer praktiskt med tanke på vår åkgräsklippare att ta sig upp från gruset på uppfarten till gräsmattan på så vis. Magnolian är jättefin i sitt bladverk och jag gissar att den kommer bli superfin när den blommar också! Ska bli spännande att se fortsättningen!

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Maria- Wikers Liv said...

Vad fint det blir!
Längtar oxå efter att vår jordtomt ska bli en trädgård ;)
Ha en underbar start på nya veckan!
Kram / Maria

tinajo said...

Kommer garanterat bli jättefint! :-)

Fröken Tindra said...

Vad kul att se er rabatt! Det där kommer att bli jättebra. Magnolian i blickfånget blir kanon. Fina träd ni köpt också. Jag "formklippte" våra vildvuxna buxbommar igår. Blev mycket finare! Sen vet jag i och för sig inte om de gillar det vid denna årstiden...
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...