Wednesday, 27 June 2012

Frost!

Det är inte alltid som man går omkring i bikini här i Australien, ja iallafall inte här i södra delen av landet. Inte är det så att vi får vintrar som liknar Sverige men vi har en årstid som kallas för vinter iallafall. Oftast rätt skön och mysig enligt mitt tycke. Bara man klär på sig så är det skönt. Jag menar då att man tar på sig en jacka och kanske strumpor och skor.

Det är många här som startar dagen i shorts och T-shirt samt flipp-flopps och då kan jag ju tycka att det inte är så konstigt att de sedan säger att det är kallt. Jag hade en konversation idag men en människa som sa att Oj! så kallt det var idag. Jag trodde det skulle vara varmt för solen sken ju ute!!! Men hallå har du hört talas om termometer eller kanske erfarenhet tänkte jag men sa inte så mycket. Men det är så som många här tänker. Hur som så gillar jag vår vinter bara man är rätt klädd. Sedan är det ett helt annat inlägg om hur man isolerar hus och värmer upp dem etc så det tar jag inte idag.


Dessa bilder är från imorse, härlig frost över vår kohage och gräsmatta med vackert solsken. Kolla in bilen med is och ni förstår varför minman ville ha bilarna i garaget. Annars är det vanligt att man hämtar en hink med varmt vatten och häller över bilen för att avfrosta den. I morse visade termometern -2 grader och det blev inte så varmt under dagen heller, tror det nådde en topp på +13 eller så vid 15-tiden innan det börja falla igen.Men bara någon timme senare så hade all frost försvunnit och vi fick en härlig dag med solsken från blå himmel, fast kall förståss. Men om man bara tittar på fotot så kan man nästan tro att det är bikiniväder. Eller vad säger ni?

Tjingeling!


3 comments:

Lotta said...

Haha, ja...inte en enda grönsak idag på bloggen hos mig ;)

Tänk att ni har frost nu...wow! Det ser nästan ut som bikinväder som du skriver ;)

Här kommer lite soliga varma sommarkramar till dig!

Lotta

fianathome said...

Fantastiskt väder. Jag kan riktigt känna in det krispiga i luften på morgonen. Jag var Usa tid och då hade vi frost och snö på baksidan av huset där solen aldrig nådde och på framsidan kunde man sola i bikini.
Häftigt är det med årstider. Vad är det för höjder man ser i horisonten? Ser ut som ni bor sist på gatan - bästa tomten!!!
kramelikram
Fia

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla said...

... länge sedan jag såg frost ;)
Hoppas ni har det bra och klär på er ordentligt!
Kram från sunny Queensland♥
~Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...