Saturday, 30 June 2012

Kökskranen

Min kökskran är något jag varit mindre nöjd med hela tiden, sedan inflytten och jag började använda den. Det som retat mig mest är att kranen sitter rätt högt upp och vattenstrålen kommer ner väldigt centrerat och hårt på föremålet under. Resultatet är att det skvätter vatten överallt över hela bänken. 
 Visst har jag lärt mig hantera kranen så att jag inte drar på för mycket styrka så att det "studsar" tillbaka överallt men det är endå lite opraktiskt. Kranen är lite ovanlig, man drar den mot sig när man öppnar kranen. Direkt efter inflytt påpekade jag detta för vår byggförman och han kolla upp om det fanns någon extra tillsats som duschmunstycke eller dylikt men det gjorde det inte. Tänkte då att den vattenkranen skulle nog åka ut ganska snart.
Det finns dock en annan sak som jag inte riktigt gillat med själva handtaget (säger man så?) på kranen. När man ska diska något stort som tar upp hela diskhon som till exempel en skärbräda så måste man trycka in den under handtaget som på bilden här nedan. Det blir trångt och man fastnar lätt och antingen slår man av vattnet eller får full fräs på vattnet med resultatet att hela köksbänken blir blöt. Det känns lite som om själva handtagsdelen är ivägen när man diskar stort. Men man lär sig och vänjer sig efter ett tag även om man inte är till 100% nöjd.

 Men så för någon vecka sedan så fick jag syn på någon i ett renoveringsprogram vi följer på TV:n just nu. De hade precis renoverat klart sitt kök och kameran gick förbi kökskranen och den såg ut som våran men satt lite annorlunda. Sagt och gjort, då TV-serien har egen hemsida med all info om allt som görs gick jag dit för att titta efter....

...och Taaadddaaaaaaa! 
Titta på deras kran och jämför med min. Själva handtaget sitter på sidan av kranen inte mitt framför den vilket gör att man får mer plats i diskhon och inte behöver riskera att vattnet slås på utan att man planerat det så att säga. Dessutom tycker jag mig ganska tydligt se på bilden att deras kranmunstycke ser ut att ha någon slags extra grej monterat på den. Så nu ska här kollas lite saker. Mannen har redan kollat lite lätt och sagt att det går att vrida själva handtagsdelen till höger sida precis som denna bild.

Bild från the Block


Även kranen i tvättstugan är enligt mitt tycke felvänd så den ska vi också ändra på. Så inte nog med att man blir inspirerad av detta renoveringsprogram, får ideer till inredning och annat. Man får också lära sig att våra hantverkare nog satt in våra kranar åt fel håll. Tänk vad man kan lära sig på TV.

Ha en fortsatt trevlig helg!


5 comments:

Jenny said...

Gud, vilka söta ballerinor!!! Åh, så mysigt med dans! Kommer ihåg när mina tjejer var små och man fick gå på dansuppvisning! Eller spelning, min yngsta har även provat på cello och piano...
Haha, tänk vad byggare kan göra fel, det måste ju bara varit fel... Tur att ni kommer att lösa det!
Ha det så bra, kram Jenny

Lotta said...

Bra kranar är viktigt! Man använder dem varje dag.
Toppen att ni kan fixa till det. Snygga är de iallafall ;)

ha en fin lördagkväll. Vi packar för en dag på stranden!

KRAM!!

Så Vitt Jag Vet said...

Hejsan... Du undrade över vårt väder här i Finland.. Inget varmt sommarväder, men nog helt ok tror att det regnat massor mera i vårt västra grannland... Jag kan förstå din dilemma med kranen, jag har en liknande hemma.. Här ute på stugan är det vara att bära in vattnet :)..
Ha en skön helg !
Kraam
Sanne

Fröken Tindra said...

Men vad bra att du råkade titta på just det programmet!! Det där fixar ni säkert nu då. Och kan känna er riktigt nöjda med de "gamla" kranarna. Härligt!
Kram!

A House With A View said...

Det är inte lätt att veta hur alla detaljer funkar i vardagen innan man bott in sig ordentligt!! Men vad bra att du fått en del bra tips via TV:))))

Stoooooooooooooooor kraaaaaaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...