Saturday, 16 June 2012

Skyttegravar

Ni minns säkert att vi had det blött om fötterna för några veckor sedan med översvämning av garage och gräsmattan på baksidan. Vi fick vårt lokala kommunråd att skriva en motion om vår situation och det togs upp på ett möte veckan efter det stora regnet. Motionen godtogs och det ska nu utredas. Vad som kommer ur det vet vi inte och många säger att det inget kommer att ge, men man kan väll åtminstonde hoppas. Sedan har jag också varit i kontakt med den landskapsarktitekt/trädgårdsmästaer som byggfirman använde sig av. Han täckte nämligen över dräneringen (gruset) och vi hade sagt att det fick han inte göra enligt rörmokaren som lagt ner dräneringen. 
 Så efter mycket om och men så dök han och en medarbetare upp hos oss i fredags. Jag visade runt och pratade med dem och måste säga att medhjälparen hans var mer inne på min linje att det inte var vettigt gjort att täcka över gruset med så tung jord/lera. Så de bestämde sig för att gräva upp det och började med en kortare bit som test. Det visade sig att när de hälde vatten på/ner i det utgrävda diket så raninte vattnet igenom den fiberduk som de lagt ner som skydd mot att silt och små jordpartiklar. Utan det blidades en pool. Så fort mattan öppnades upp försvann vattnet i ett naffs. Måste säga att han såg lite förvånad ut över att hans teori inte fungerade. Så de satte igång med att återställa dräneringen till hur det skulle varit.
 Så här såg det ut tidigare på denna sida.
 Så här ser det ut idag!!


 De grävde ur all jord som låg ovanpå gruset och tog bort den fiberduk som skulle skydda mot att silt föll ner i rören och blockerade dem. Då de egentligen bara skulle komma förbi och titta lite så hann de bara med att gräva upp och blottlägga allt men inte städa upp efter sig. De ville iallafall göra så mycket ifall det skulle regna under helgen. De ska komma tillbaka nästa vecka för att ta med sig jordresterna och snygga till det hela något.
Ja den tomt vi hade för några veckor sedan är just nu ett minne blott, allt är bara gegga och lera och det känns som vi är tillbaka lite på ruta ett igen, där vi var när vi flyttade in. Hur vi ska lösa utseendet på detta vet vi inte riktigt idag. Det blir väll som rörmokaren en gång sa, "turn it in to a rock garden".

Ha en riktigt skön helg nu, min är halvvägs över, bara söndagen kvar nu.

God natt!12 comments:

Framgångsbyran said...

En rockträdgård! :) Tufft. Hoppas det blir bra med tiden.

Fröken Tindra said...

Asch, vad trist!! Så himla typiskt. Men det är ju bra att fixa till det trots allt, men jag förstår din vånda.
Kram!

fianathome said...

Men stackars..Nu kan det ju bara bli bättre. Jag håller tummarna för ni ska slippa allt från väta till gyttja. Ge inte tappt!
kramis
Fia

Lotta said...

Va? Vart tog min kommentar vägen...mysko.

Nåja...skriver om! Trist att ni har fått gräva upp och göra om. Hoppas ni får ersättning! Stenträdgård är väl inte direkt det man drömmer om ;)

Kram och ha en fin söndagkväll!!

Elin said...

Så trist att det skulle behöva bli så här! Men samtidigt skönt att det är på gång att bli fixat i alla fall, det går ju inte att ha översvämningar så fort det blir regn...

Hoppas att ni har en bra helg i övrigt. Vad har ni för temperatur nu ungefär?

Kram Elin

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Oj, oj, vilken resa! Skönt att de åtgärdar det även om trädgården vänds upp och ner på nytt. Men hellre det än översvämning! Jag är precis som Elin nyfiken på hur varmt ni har det nu. Skiljer sig en del mellan fina oc regniga dagar kanske?
Har du rest mkt i Victoria? Några favoritplatser? Jag älskade Wilsons prom under mina resor down under. Har ni varit där?

Önskar dig en toppen start på nya veckan! Hos oss blommar nu rosorna på innergården. Det är lycka för mig!
Kram Anna

Så Vitt Jag Vet said...

Hej !Grattis till 300 inlägg ! Men nog ser det ju bättre ut då ni funnit en lösning ill varför vattnet inte drog bort.. Nog blir det bra i slut ändan !!!
Kraam
Sanne

Pia said...

Snabba tag där, måste jag säga! Och till sommaren har ni det säkert fixat (fast gräsmattan ser nog ganska somrig ut hos er)!

Önskar dig en fin start på den nya veckan!

Kraamar!
-Pia-

Jenny said...

Hej Anette!
Men vad typiskt..bra att de fixar dräneringen i alla fall. En stenträdgård låter ju inte som nån höjdare;)

Här regnar det o sommaren kom av sig känns det som..håller tummarna för varmare väder till midsommar!

Kraam Jenny

A House With A View said...

Men oj... Förstår att det inte känns kul att riva upp det som en gång gjorts färdigt... Men det är ju viktigt att tänka både en och två gånger på vad som håller i längden förstås.

Måste tacka dig för din fina kommentar och omtanke hos mig, den värmde jättemycket ska du veta!!!!

Stöööööööööööörsta kraaaaaamen aka

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Och jag som tyckte det regnat mycket här, det var inget mot hos dig. Känns ju tungt och börja om med gräsmattan igen, det var skillnad på före och efter.
Kramar
AnnaMaria

Kia said...

Ojdå, det ser nästan ut som hos oss! : ) Men att vattnet inte tog sig igenom fiberduken?? Det ska det ju göra men hindra annat.

Klart gräsfröna har flytväst, vi bor ju i skärgården! : )
Förhoppningsvis så lägger sig regnet lite så att gräset börjar växa.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...