Tuesday, 12 June 2012

På baksidan

Det var här vi fortsatte slitet efter framsidan. Det resterande av jordlasset hamnade här men först var vi tvugna att vända all igen och då passa vi på att tömma ut några av de sandsäckar vi fick när vi hade översvämning. Tänkte att så lerig jord kan må bra av lite sand. Det är sååå blött i marken att när man körde ner högaffeln och skulle lyfta upp för att vända så hörde man riktigt hur det sög fast av allt vatten som fanns i marken och det sa liksom sluuurp/smack. Inte räckte all jord heller trots att vi i måndags köpte ytterligare ett lass.

När jag grävde upp rabarbern för att flytta på den sparade jag alla gamla löv och slängde ut dem som kompost tillsammans med andra vissna blomblad innan den nya jorden lades på. Tänkte att maskarna ville säkert ha lite sådan att äta.

Den här blomman finns i två upplagor och har bott i kruka i snart 5 år tror jag. Det rä flera år för mycket och den har varit ledsen länge och hade så mycket rötter att det växt ur krukan. Chansade på att klippa bort så mycket rötter jag vågade och så ner i rabatten med förhoppning om att den kan ta sig igen och bli fin.
Två pappegojblommor som vi räddade från min svägerskas tomt satte vi också ner här.

Så här ser det (halv) färdiga resultatet ut. De blommor som finns och fanns hemma har åkt ner i jorden. Nu tänkte vi luta oss tillbaka och titta lite och se vad mer vi kan hitta på att plantera. Något mer träd några halvhöga buskar och så låga växter längst fram samt lite olika blommande växter däremellan. Vill ha lagom stilrent men ändå inte strikt.  Listan över växter som jag är intresserad av att plantera här börjar bli lång men behöver kolla lite vad som gillar att växa vart då detta är en väldigt solig hörna större delen av året förutom just nu mitt i vintern då det oftast ligger i skugga.

Mitt i allt trädgårdsarbete han vi med att få upp en ny gunga. Den gamla föll i bitar för en tid sedan. Om ni bara visste så härligt lugnt det kan bli av att man äntligen investerar 30 kr i en ny plastgunga och sätter upp den också!!

Ha en härlig dag!


8 comments:

Kia said...

Hej!
Åter i Sverige efter en toppen vecka på Mallis. Lite kallare här hemma men annars är det skönt att komma hem.

Ni har kommit långt med huset på ett år och tomten blir man väl aldrig klar med? Eller? Man ändrar och fixar.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Maria- Wikers Liv said...

Kul att följa ert trädgårdsprojekt!
Förhoppningsvis, så kommer markfirman och lägger på matjord nästa vecka, så vi snart kan rulla gräsmatta....

Kram /Maria

Jenny said...

Hej Anette,
Vad fint det blir i er rabatt!
Själv har jag nästan tröttnat på att plantera nått härhemma, rådjuren o sniglarna äter upp ALLT (nästan;)). Har ni förresten mördarsniglar i Australien??

Kul för tjejerna att ha en egen gunga:)

Kraam Jenny

Hemma på Sjuan said...

Så mycket fint i er trädgård!
Spännande att se hur det går när man planterar nytt.
Kram Suss

Lotta said...

Ja, ni får det jättefint! Super. Vad ni fixar och gör bra. Massor av jobb...ni är duktiga! Det tar tid att få till det precis som man vill ha det men jag tycker ni kommit långt!

Kram

Black Iris said...

Ojoj, ett sånt jobb ni lägger ner, men finfint blir det..

Kram Maidi

Fröken Tindra said...

Som ni slitit! Men fint kommer det att bli, det ser jag ju redan nu. =0)
Usch, jag har varit dålig på att besöka bloggvärlden det senaste. Helgen gick fort som skam då jag var ute på lite turer och i veckan nu har jag varit så trött, så trött. Ja, ja...
Kram!

A House With A View said...

Såååå himla fint ni gör!!!! Och lite sand blir nog toppen åt lerjorden!! Fina växter också, jag tror säkert att växten i krukan tar sig nu när den får lite mer utrymme och näring. Bra idé med några växter på höjden. Kanske en rund hög spalje på ett ställe med en klätterväxt på eller helt enkelt klätterväxter på ett par ställen klättrandes på planket. Suuuuuupersnyggt!!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...