Thursday, 14 June 2012

300 inlägg och en längtan till våren

Tänk att jag såg precis att jag faktiskt i och med detta inlägg nu gjort hela 300 inlägg på bloggen sedan jag startade för drygt ett år sedan. Lite impad är jag själv att det blivit så många och att det skulle vara så kul och beroendeframkallande hade jag nog inte riktigt räknat med. Att dessutom få lära känna en massa trevligt folk på kuppen har ju inte gjort saken sämre om man så säger. Tack alla ni för att ni kikar in här och följer mitt påtande i trädgård och hus och för era härliga kommentarer. 

Nu till dagens längtan, våren.
Så här såg det ut i början av oktober i förra året, vilket ju är vår här på södra halvklotet. Alldeles nyplanterade petunior som bara väntar på att explodera i färger och grönt när solen värmer dem.

Och nu så ser de ut så här. Torra, trista och halvdöa efter hela 8 månader i sina krukor.

Ja det är ju lätt att bli hemmablind men nu fick det vara nog. Har aldrig haft dem hängande så här länge, de brukar vara färdiga för tippen redan i maj men i år verkar de ha klarat sig lite bättre. 
Så jag tog och hälde ut dem över den nya rabatten innan vi lade på den nyinköpta jorden i helgen. Tänkte att lite torr jord och blomrester kan nog vara bra för leran och för maskarna som verkligen trivs i den hörnan. Blev lite som kompost tänkte jag.

Nu är korgarna undanstälda i garaget i väntan på att vårt skjul ska bli byggt och där får de stå och vänta tills det blir oktobermånad igen och vår. Men det är ju inte så långt tills dess bara fyra månader och vad är väll det? Men oj vad jag längtar.

Fick en fråga av Jenny om vi har mördarsniglar här i Australien. Vet inte om det är mördarsniglar (gäller här i Victoria där jag bor, landet är stort och det kan säkert variera), men visst har vi sniglar som "gärna" äter upp blommor och blad, speciellt små nyplanterade grönsakssticklingar. Men det finns ett medel i form av pellets som jag brukar hälla ut och det stoppar dem. De är hungriga men de äter inte alls upp allt som jag vet händer i Sverige. Som tur är har vi inga rådjur heller för de lämnar ju inte alls mycket i fred.

Dock upptäckte jag att de fina och vackra Rosella fåglarna vi har som kommer på besök till oss och som vi älskar att titta på inte är så snälla. Dagen efter att vi planterat vårt nya magnoliaträd som också hade några stora fina knoppar på sig så kom dessa fåglar på besök och spatserade rutn på tomten. Vi satt inne och tittade på dessa vackert färgade fåglar. Då flyger en upp i vår magnolia, knallar runt och så helt plötsligt ser vi hur knoppen bara rullar nerför jordhögen. Fågeljäkeln hade knipsat av knoppen!!! Nu är vi inte riktigt lika impade av dessa färgranna flygfän längre.

Ha det så skönt i sommarland!

Tjingeling!


6 comments:

fianathome said...

Oj va flitigt! Måste genast kolla hur många jag lyckats åstadkomma :)
visst är det roligt med blogg..Ibland kan det ju blir lite torrt med inputen ( talar för mig själv alltså ) och sen rasslar det till en stund igen.
Vilka enare där..fy för. Förra året gick jag och väntade som aldrig förr på våran stora rosenrabatt. Den skulle nästan explodera av blommor tills jag en morgon kom upp och såg att alla var halshuggna. Inte en - ALLA!
Det var tur för dom (skitrådjuren) att jag älskar djur..
man får bara ladda om (inte geväret då) och tro att nästa år kommer det knoppar igen :(
Ha det så gott i höststämningen.
kramis
Fia

Fiffiga Systrar said...

Grattis till dina 300! Bra jobbat!! Kram från oss

Lotta said...

Du har en toppenblogg! GRATTIS till dina 300 inlägg Anette. Så roligt att följa dig i ditt fina hemland på södra halvklotet.

Vilken söt vattenkanna ;)

Kram!

Pia said...

Grattis! Såå duktigt på så kort tid!!!
Hörde just på radion, att Sverige är redan förlorad åt "mördarsniglarna" medan vi har fått rapporter om allt flere av den typens sniglar hör i Åbo.
Jag minns som igår ditt inlägg om petuniorna och tyckte det var konstigt med VÅR i oktober...Fy vad tiden går!!!!!

Nu har vi fredag. Jipii!
Kraaamar!
-Pia-

Maria- Wikers Liv said...

Det känns så konstigt att tänka sig att ni inte har sommar, som oss nu... ;)
Visst är det kul att blogga, men det tar sin tid ;)
Njut helgen!
Kram /Maria

tinajo said...

Grattis till 300 inlägg - ser fram emot fler! Fina bilder! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...