Thursday, 30 June 2011

Vattenkranar

Ja när inget händer på utsidan får vi väl gå in och kika.

Att välja kranar är inte alltid lätt. Det finns en massa på marknaden och det är inte alltid som priset är försvarbart. Men vi är nöjda med det som ingick som standard i vårt huspris. Vi har nu helt frångått allt vad kranar heter och överallt så har vi "blandare" / flick mixers. Det är enkelt och snabbt att få vatten och till rätt temperatur utan att det blir för mycket slöseri på vatten vilket ju är nog så viktigt i våra dagar och inte minst här i Australien.I vårt nuvarande hyrhus så ser kranarna i duschen ut så här. Vackra? Kanske om de varit knoppar på en byrå eller något liknande. Praktiska i duschen? Inte alls. De är nästan inte alls räfflade så har man det minsta tvål på händerna så får man inget grepp alls utan man måste ta till en handduk eller liknande för att lyckas manövrera dem. Inte helt lätt att få rätt temperatur snabbt och utan allt för mycket vattenslöseri. Absolut inget bra när man ska duscha barnen som gnäller om för varmt eller för kallt. Dessutom sitter den ena kranen så nära glasdörren att det är svårt att få in handen. Så ni kanske undrar varför vi inte duschar av barnen i badkaret då? Jag kommer till det straxt.


Denna typ av vattenkranar är förhållandevis vanliga där jag bor. Inte bara i gamla hus utan även i förhållandevis nya. Så i våra två nya duschar blir det nedanstående mixer som enkelt slås på och blandar rätt temeratur.

Duschmixer fran Millenium


Här är anledningen till att vi inte tvättar håret på de små trollen i vårt badkar. Att ha en ducshslang i badkaret är nästan helt okänt. Om ni följt bloggen så har jag tidigare ondgjort mig över just den bristen. Men efter mycket letande så har jag hittat den "mäkapär" som behövs för att få till dusch i badkaret. Det blir denna kran som sedan får en duschslang kopplad till sig plus en mixer av samma slag som i duschen.

Snar lik den badkarskran vi valt.


Så till sist så har vi samma typ av vattenkran fast i ytterligare en färg, brun och med fransk lilja på och allt. Denna sitter i vår tvättstuga och är kranarna till handfatet i tvättstugan, tvättmaskinens kranar ser precis likadana ut. 


Och så här blir kranarna till tvättstugan i  nya husets tvättstuga, enklare grepp helt klart. Vattenkranen i tvätthandfatet har jag inte hittat någon bild på men den har samma typ av mixerkran som dessa, en pinne.

Tvättmaskinskranar, dock inte exakt våra.

Sådär ja! Berätta gärna vad ni tycker om våra byrålådevattenkranar.

Tjing tjing 2 comments:

Framgångsbyran said...

Riktigt roligt det här med kranar! ja som knoparna man köper på Indiska ser de ut!

Anette Ryan said...

Ja men visst gör de :-) Men de är liksom en annan grej. Vem vill ha knoppar i duschen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...