Thursday, 9 June 2011

Den stora flyttdagen

 Lördag 4 juni

Så här såg det ut hemma hos oss i lördagsmorse. Svårt att tro att flyttbilen snart skulle anlända. Två supertrevliga och mycket proffsiga flytt"gubbar" anlände med stor lastbil kl 8.30. De tog sig en titt runt huset och satte sedan igång med att lugnt och metodiskt bära ut allt vårt bohag. Under tiden så fortsatte jag att frenetiskt packa allt som fortfarande fanns kvar i kartonger. Det som blivit kvar var lite grejer i köket samt badrummet. Men hur man än packar så är det alltid en massa småsaker kvar. Tur att vi hade ytterligare några dagar på oss att ta hand om det som skulle bli kvar och att städa ur.

Vardagsrummet kvällen innan.


Här skymtas min treadmill. Vill lova att den
var inte lätt att få ut ur huset.

Yngsta tjejens rum bara pyjamas & sagoboken
kvar att packa.

Äldsta tjejens rum. Hon fick sova på bara
madrassen sista kvällen. Jättespännande!

Mannen och svågern plockar isär radio & TV tekniken.
Som ni säkert märkt på bilderna hänger alla gardiner kvar och så även taklamporna. Här i Australien lämnar man kvar dessa saker när man flyttar. Gardinerna är för det mesta måttbeställda i alla hus och fönster är sällan standardiserade. Så när man flyttar till nytt hus stämmer inte ens gamla i mått. Jag har dock aldrig gillat stilen de har här vilket oftast är spetstäckta fönster och så en tjockare gardin som man drar för kvällstid eller när det är för varmt ute. Visst är det bra att kunna kontrollera inomhusvärmen något men att aldrig kunna se ut genom fönstret skulle göra mig tokig. Då man nästan aldrig har tvåglasade fönster här använder man sig inte så ofta av persienner och om så är fallet sitter de på insidan av fönstret.Taklampor sitter fast i taket och är inte möjliga att ta ner och sätta upp på annat ställe utan elektriker så de kommer också med huset så att säga.

I garaget härjar vår bäste vän. Han såg till att allt smått (skräp) i
garaget kom i lådor.

Vår flyttbil.

Straxt efter 10.30 drog vi ur kontakten för kyl & frys och jag tog med mig alla mat och annat smått och gott i bilen och åkte till vårt nya hus för att låsa upp och ta emot flyttbilen.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...