Thursday, 16 June 2011

Cementgrunden - the slab - spännande grejer!

I morse var det så dags. Jag hade lovat Emily att vi skulle försöka hinna ner och se cementbilen innan hon började skolan (8.45). Så redan 8.15 lasta vi in alla grejer i bilen och styrde sakta ner mot tomten. Som syns på bilderna så hade vi rejäl dimma i morse. När vi svängde in på områden hamna vi precis bakom en cementbil och självklart skulle den till oss, det var bil nr:3 tror jag. 

Första kommentaren från baksätet var: Titta mamma det ser ut som ett  McDonalds M!


Här slätas betongen ut i vårt sovrum.


Voilà!

Så blev det då äntligen dags att ösa på mer cement till tjejernas och min stora förtjusning. Deras var mer påtaglig men skrik och hurrarop. Själv log jag bara lagom brett :-) Mest berodde det nog på att det var rätt kallt att stå still och titta på allt detta, runt + 4 grader bara.


Mer cement i köket.


När klockan hunnit bli 9.00 och bil nr: 3 hade tömt sitt innehåll och det såg ut som om det iallafall behövdes två till så hoppa vi in i bilen så att Emily kunde åka till skolan. Sofia & jag fortsatte hem för att värma upp oss med lite fika och förmiddagsmellis.

Hej så länge!
7 comments:

fianathome said...

Hej :)
Det var mycket cement vill jag lova. Å nu blir det å vänta på att allt ska bränna. Fast det gör det väl ganska fort. Det ser lite dimmigt ut i luften. Syns att det är lite kylslaget. Vädret med så mild vinter är ju betydligt skonsammare än här hemma i Sverige. Men het sommar är ganska jobbigt det med. Jag tål inte höga temperaturer. Min dotter som bodde i Australien fick uppleva då hon bodde i Viktoria, grader uppåt 45. Hon svimmade ett antal gånger. uscha! Ska ni ha AC i huset?
Var kommer du ifrån i Sverige?
Ja jag har många hundar. Det har bara blivit så...eller jag vet inte hur jag ska säga..haha..Jag hade tre pudlar och så parade jag min äldsta "doris" som fick valpar, 3 st varav en dog. Kvar blev det två som inte flyttat hemifrån och ska nog inte heller göra det. Idag är de 1½ år så det vore som att sälja ett av sina barn. Snauzern är valp, fast STOR. Vi hade en rottistik, Hilda, som dog plötsligt bara 8½ år. Därför blev det en stor hund igen. Vi gillar att ha en stor trygg vakthund. Alltid skrämmer det bort någon tjuv och glömmer man låsa dörren är det inte hela världen ;)
Vad står på husbyggeschemat härnäst? Huuuu så spännande !!
Ha de så bra//Fia

Hildas hem - Sofia said...

Oj, vad spännande! Nu går det verkligen framåt - innan ni vet ordet av så står det en färdigt hus där som bara väntar på att ni ska flytta in :)

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

Den nakna coachen said...

Hej! Kul att du tittade förbi hos mig.

Ser ut som ett riktigt spännande projekt. Vårt bygglov har precis blivit godkänt så jag ser fram emot att få komma igång jag också.

Ha det så bra
Kram
Linda

(Den nakna coachen)

Klokegård - Designa ditt Liv! said...

Oj, vilken maskin! Tur att inte jag var där, jag är rädd för stora maskiner och långtradare och sånt där.

Det här är jättespännande att följa!

Ha det bäst, down under!

Anonymous said...

Vilken känsla det är att få se allt detta och flickorna som är med.
Ha det gott säger Mamma!

Villa Carl Larsson said...

Oh det ser kallt och ruggit ut, men vad roligt när det nu börjar hända lite med bygget :)

Jag planerar att ha mjölkhämtaren i trädgården.. kanske blommor i. Men jag får se.

Kram Josefin

Anette Ryan said...

Jo då Fia det blir AC i huset, en central sådan ihop med centralvärmen. Det är inte så ofta man behöver AC men när det väl är varmt så är det jätteskönt att ha. Vårt gamla hus blev väldigt lätt uppvärmt och tyvärr behöll det värmen lite för väl på kvällarna så det kunde bli rätt obehagligt varmt men det ska vi ha löst nu i nya huset hoppas vi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...