Thursday, 30 June 2011

På västfront intet nytt!

Vi har värsta vädret här, ja alltså värsta bästa vädret. Kunde inte vara bättre med tanke på att det är mitt i vintern. Så vad händer då....Ingenting! I måndags var nästan hela taket klart och vi tror att det avslutats under tisdagen. I går onsdag efter att jag hämtat Sofia på Kinder tog vi oss vår vanliga tur förbi tomten och ingen var där då heller. Det som var bra var att vi kunde gå in i huset och helt obehindrade ströva runt och titta. Bilden här ovan är tagen från samma ställe varje gång för att man ska kunna se hur huset växer fram. Funderar på att sätta ihop en slideshow om ett tag utav dem alla. 


Så här ser det ut i vår entrè & hall just nu. Till höger så blir det TV-rum och till vänster  är vårt sovrum. På bilden under står Sofia  - min assistent - i just vårt sovrum.När grunden först var klar så kändes hela (blivande) huset väldigt litet och vi undrade lite smått om allt skulle få plats. Bara väggarna/stommen är på plats så blir det bättre sa alla. Kan inte påstå att det kändes bättre alls. Men så idag med hela taket på, ja eller rättare sagt takstolarna på plats, fick man en första känsla av att det nog skulle kunna gå att få plats, att huset inte var för litet ändå.


Då det varje gång varit arbete på gång när jag varit förbi var det kul att kunna gå runt huset och ut i "trädgården" och se huset från baksidan. Nu kändes även trädgården större än tidigare.  Så idag på sen eftermiddag åkte jag för att se vad de gjort idag och det var inte mycket. Trodde nog att taket skulle ha påbörjats. Men de hade iallafall levererat stuprören och takrännorna så lite kul var det iallafall, med betoning på lite.

I morgon är en ny dag så tills dess,

Tjingeling !

1 comment:

B is building a house said...

Your roof will be up in no time, I'm sure :)

Our bricklaying/roofing stage was in winter and it just wouldn't stop raining. The worst thing was that the scaffding people charge regardless of the weather and whether work goes on or not :(

B

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...