Sunday, 17 November 2013

Polkagrisblommor på min förstukvist

 Titta så fin den är min nya verbena eller järnört som den visst också heter. Denna kallas för Candy Cane Visst är det passande. Det var den som liksom bestämde färgtemat för min framsida i år. Det blir rött och vitt. Inte för att jag tänkte matcha julen alls, i alla fall inte först, det bara blev så.

 Den rödvita järnörten matchas utav röda petunior i de andra krukorna samt att det i den största blåa krukan även finns några vita salvior. Vädret under veckan som gick visade sig från sin sämsta sida för att vara så nära in på vår sommar. Rena rama vintertemperaturerna och regn tre dagar i streck. Så dessa blommor har inte vuxit ett dugg. Men nu har det vänt och vi har haft en fin helg.
 Även i rabatten framför fönstret, den som går längsmed gången upp mot förstukvisten innehåller rött och vitt. Där har jag sedan tidigare vita gardenier och numera röda och vita salvior.Så nog kommer jultomten att hitta hit till oss om han letar efter rött och vitt vill säga. Snart är det ju dags att börja piffa lite inomhus inför julen men på utsidan känner jag att det nästan är klart, i alla fall på framsidan. 

Tjingeling!


9 comments:

Lotta said...

Jättefint! Älskar färgerna och er entré är verkligen härlig. Ja, nu hittar tomten till er ;)

Här blir det gråare och gråare...alla vackra löv försvinner sakta men säkert. I Central Park var det strålande igår, så jag fotade massor. Här i CT har det mesta börjat att trilla av. Jag träffade flera kollegor från Melbourne i Istanbul och vi pratade om en solig och varm jul som ni ju får!

KRAM
Lotta

Kia said...

Ja, snart dags för adventljusen att komma fram! Har inte fått nån feeling för det än.... kommer väl snart.
Fint med alla blommor!

Kram Kia

Jenny said...

Jättefina blommor! Ni har fått det så himla fint runt huset nu! Kul att piffa med blommor kan jag tro.
Ha en fin start på veckan, kram Jenny

Maria said...

Tack för fina ord hos mig! Blir alltid lika glad när du skriver hos mig!
Så söta skålar i förra inlägget!
Blommorna är ljuvliga, ser verkligen ut som polkagrisar! Så fantastiskt när du visar sommarbilder nu, när det hos oss blir kargare och kargare… ;)
Jo, fåtöljen står kvar… men mannen muttrade över den så sent som här i helgen, faktiskt ;) Han vill ha bort den… Men han bär inte ut den…? ;)
Ha en fin start på nya veckan!
Kram /Maria

Villa Ell said...

Candy cane var ju passande nu i kommande juletider! Det är fint med färg i krukor och rabatter... Ni har så grönt och fint nu, jag skrev i ett inlägg att jag gillar nov, jag gör det fortfarande trots att mörkret kommer tidigt men det är skönt och avkopplande på något sätt!
Hoppas du haft en bra helg och får en fin start på veckan!

Kram Sandra

Snäckskalsdalen. said...

Det var jag som ringde på dörren, men så fick jag ett brådskande sms så jag var tvungen att kvista iväg, är det inte förargligt, så säg. Jag kommer tillbaka!!!

Vilka vackra planteringar du har, färgerna är så fina och krukorna ursnygga! Tomten kommer att garanterat att hitta till er!

Agneta kram

Anonymous said...

Vilka fina blommor, man blir ju alldeles yr så söta var de!

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Jättefina...så härliga färger och välkomnande för tomten !!
Ha en fortsatt fin vecka ...kraaaam från mej

Home2tiny said...

Underbara blommor som matchar julens färger. Själv har jag inte pyntat entren än, vilket jag måste ta tag i. Kramisar Tina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...