Thursday, 7 November 2013

Ny hallmatta

Har letat länge efter en hallmatta. Ni vet lagom bred, lagom lång eller lagom kort och rätt färg och så vidare. Listan kan göras lång. Sedan vi flyttade in för två år sedan har vi haft mattan som syns på bilden nedan. Det var en överbliven bit från vår heltäckningsmatta. Den fyllde sin funktion att skydda golvet när man kom innanför dörren.
 Minns till och med att jag fick några frågor om vart jag köpt den snedskurna hallmattan? Men med tiden så blir heltäckningsmattor som bara ligger som mattor rätt slitna och trista. 

 Men så i helgen hitta vi denna på Ikea. Trodde först att den skulle vara lite för lång men den kortare varianten som fanns var förståss på tok för kort. Köpte den längre för att iallafall prova. Den passar perfekt. Allt som nu behövs är att hitta en lite större/bredare dörrmatta att ha precis innanför dörren. Det ser lite konstigt ut med den som ligger där nu då den är för kort.
Här nedan följer några glimtar från hur hallen sett ut tidiare och vad som tillkommit sedan vi flytta in.
Välkomna hem till oss!
Ett år senare hade jag fått upp dessa tavlor precis när man kommer in genom dörren.
 Tidigare i år hittade vi och köpte en hallampa. Som vi letade innan vi hittade en som vi båda gillade. 
 Även om hallen är väldigt ljus på grund av sitt fina ljusinsläpp från entredörren har inbyggt frostat glas i sig så kan man behöva lite mysbelysning på kvällarna, speciellt vintertid.

Som så ofta kom räddningen från det blågula varuhuset. Visst är det lustigt!

Tjingeling!9 comments:

TIDSOPTIMISTEN said...

Den där långa varianten blev ju perfekt, Ikea är verkligen bra och billig med just mattor (vi har dessutom en katt som gärna klöser på alla mattor så man vill inte handla för dyrt) - är själv också på jakt efter en ny hallmatta men det var inte kattens fel utan mer badrumsbyggarnas burdusa framfart som gjorde den lite luggsliten ;)

Kram ullis

Fröken Tindra said...

Vad bra det blev med nya mattan! Det är roligt när man äntligen hittar en som passar. Även om det kan ta tid. Jag har inte tagit mig till det omtalade varuhuset och dess julsaker än... Illa! Men det skall väl kunna bli av snart.
Ha det gott i helgen!
Kram!

Nelya said...
This comment has been removed by the author.
Nelya said...
This comment has been removed by the author.
Nelya said...
This comment has been removed by the author.
Nelya said...

Vilken fin hall du har och den nya mattan passar ju så bra. Jag funderar också på en ny hallmatta.
Kram
Nelya
Min dator krånglade så jag postade samma kommentar flera gånger.

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Härligt att ni hittat perfekt matta till hallen! Det där med mattor är inte helt lätt. Vi plockade nyss ner en matta från ovanvåningen och la i vår hall. Det blev jätte snyggt men nu gäller det att "hushålla" med mattan. Det vill säga försöka hålla den hyfsat fri från blöta, leriga hundtassar och barnvagnshjul. Den kommer också från det blågula varuhuset, kanske borde köpa en till och ha när denna blir utsliten:-)
Hoppas solen skiner hos er, här är det idel mörker! Men snart kommer december, så mkt mysigare!
Trevlig helg vännen!
Kram Anna

fianathome said...

Ikea är bra måste man säga. Där finns ju allt!
Tänkte ta mig en tur dit och köpa lite julklappar.
Snygg matta du hittat.
kram
Fia

åse said...

snyggt du har det i hallen, mattan blev ju toppen. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...