Tuesday, 5 November 2013

Oljat däck före och efter

Vi har varit fullt sysselsatta med att olja vårt däck på baksidan. Vår stora härliga uteplats som vi byggde tidigare i år i maj månad. Nu har trät "legat till sig" och varit utsatt för väder och vind länge nog och det var dags att ta hand om det. Arbetsfördelningen stod klar, mannen tvätta och skötte målningen och själv kokade jag kaffe. Tur att mannen inte dricker så värst många koppar kaffe under en dag! Så bra arbetsfördelning eller hur?

 Det gick inte så fort. Ett lager i lördags och två nya idag tisdag. Vi har nämligen haft långhelg här, Melbourne Cup Day (hästtävlingar) idag och många var lediga igår måndag med. Det gäller att passa på när vädret visar sig från sin fina sida.
 Under tiden såg vår gräsmatta och trädgård ut så här. Mina amplar som jag nu målat klart ligger där på bordet.
Tadaa! 
Klart och så himla fint. Möblerna får vänta någon dag eller två innan de får komma tillbaka.
Men bara för att påminna er som inte varit med från början. Så här såg det ut för exakt två år sedan när vi flyttade in. Baksidans gräsmatta hade frösåtts och vår uteplats, som vi då tyckte var stor, var ännu inte däckad. 
Trädgården sett från själva uteplatsen såg då för två år sedan ut så här, bara jord. Som vi (min man) kämpat med denna gräsmatta och så många bakslag vi haft med den. Varje gång den tagit sig så har vi haft något som hänt och vi fått börja om delvis från början. Kanske är ni några som minns översvämningen, följt av att trädgårdsskjulet/förrådet byggdes och att man grävde fram dräneringen igen. 
Men det var då det. Nu väntar vi bara på att hitta en snygg och skön utemöbel så att vi kan ta och inviga vårt nya däck och en ny utesäsong. Det tog bara två år!

Tjingeling!
7 comments:

eastcoastmom said...

Mycket jobb men slutresultatet ser fantastiskt ut!

Jenny said...

Ja, ni har varit duktiga, båda två ;)
Det blir jättebra, ska ni ha en lounge-grupp, eller matplats? Det finns ju så mycket fint! Säkert hos er också!
Ja, ägg äter man, det innehåller ju så mycket bra! Och är enkelt att ha hemma, nu är ju dottern inte hemma, så då är det bra om jag missat att laga mat, då blir det kokta ägg eller äggröra!

Ha det så himla bra, kram Jenny

ps. cool brud ;)

A House With A View said...

Haha, vilken supercool liten tjej där gottandes i solskenet, mysigt :) Och wow vad fint däcket blev, ser ju ut som nylagt!! Ni har verkligen lyckats göra en vacker inbjudande oas av er trädgård - heja er!!

Kraaaaam aka

tinajo said...

Himla snyggt, det där kan ni vara nöjda med! :-)

Mycket annat & lite betong said...

Nu skulle jag vilja byta med er! Tänk att få sätta fram utemöbler och plantera sommarblommor i amplar. Det blir jättefint. Vilken härlig altan ni har.
Här plockar vi undan och krattar löv…

Kram Agneta

Maria said...

Den som väntar på något gott!
Åh, så fint ni har, och visst minns jag er översvämning! Så kul med då och nu bilder!
Däcket är otroligt vackert och jag gilla ert bruna tegel.
Så flitiga ni är och det ser ljuvligt ut att sitta där i solen! Liiite avis ;)
Kram fina!
/Maria

TIDSOPTIMISTEN said...

Ja vad duktiga ni varit och fixat i ordning en riktigt fin trädgård. Ett tips nästa gång maken ska olja, köp en sån pensel (lite större) som man kan haka på på ett skaft så kan man stå och olja typ som när man skurar - går mycket fortare och är lite skonsammare för ryggen. Fast du kanske vill att det ska ta lite tid så du vet var du har honom ett tag.....ha ha ha ;)

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...