Tuesday, 26 November 2013

En tavellist ....utan tavlor....

 En av flera tomma väggar i huset som stått och fortfarande står på "projektlistan" är den i vårt sovrum över byrån. Ser allmänt tomt och trist ut när man bara ser denna vinkel av rummet. Dessutom enormt rörigt ovanpå. Hur som så hade jag en ide om en tavellist här och har till slut lyckats sälja in ideen till mannen min. 


 Så där jag! Där kom den på plats och det blev ju riktigt fint. Nu skulle den ju bara fyllas med alla de tavlor som står runtom huset och som vi aldrig fått upp efter flytten. Men tror ni att jag hittade något att ställa på hyllan, ja något som jag gillade och som passade in? 
Självklart inte!
Ja förståss dessa två hittade jag. Handen är Emilys när hon var snart fem år. Den gjordes på Kinder som en julklapp till föräldrarna och har aldrig haft någon plats men den visste jag att jag skulle ställa på listen men sedan tog det slut, ja förutom denna gamla teckning.
Så nu har jag bockat av ett projekt och fått ett nytt på halsen, hitta något att ställa på listen.
Här är en sak som jag hittat. Den ska inte stå på tavellisten utan den ska upp på väggen bredvid till höger, straxt ovanför stolsryggen som syns i bilden ovan. Vad det är visar jag om några dagar då den kommit på plats. Under tiden får jag leta tavlor. Kanske skulle måla en själv?

Tack för alla gulliga kommentarer om dotterns skolstart. Idag har hon varit på sitt första officiella skolbesök, första "inskolningsdagen". Lyckan var stor!

Tjingeling!


7 comments:

Bodil Morse said...

Ha ha, du är för rolig! Om du inte hittar nåt kan du ju rama in några teckningar dina döttrar har gjort som du kan byta ut under årets lopp.
Klart att du ska måla något du själv också, jättekul!
Kul att din dotter hade roligt på inskolningen.
Jag tror det är en spegel som du har inhandlat på sista bilden.
Ha en fin dag! eller God natt!!! hihi
Kram Bodil.

eastcoastmom said...

Fina foton på familjen, i vanliga IKEA-ramar, det skulle väl vara fint på listen!

Snäckskalsdalen. said...

Det var kul, den nödvändiga tavellisten och så bidde det en hand, men en fin sådan! Du kommer nog att komma på något - varför inte några vackra bilder av alla du tagit till din blogg?! Nä, man måste känna sig fram lite och en dag är listen inte tillräcklig! Jag lovar!
Agnetakram

Jenny said...

12 kilo, grattis! Visst tar man det till sig ganska lätt! Jag har köpt hem lite ingredienser till bakning, lite bröd och sötsaker till jul. Vanlig tid är det lätt att välja något annat, ost tex, det är ju så gott. Men nu till jul vill jag ha nåt med pepparkakesmak till ädelosten ;)
Nu har jag snart fått upp alla stjärnor, jag hann inte tvätta fönstren först, men kanske till veckan...
Ha en fin fortsättning på veckan, kram Jenny

Jenny said...

Och... svartvita foton på familjen i IKEA-ramar ;)kanske på listen...

Maria said...

Cucakes var jättegoda! Tiden går så fort, Anette, det står inte på förrän dina döttrar också fixar sånt själva! ;) =)
Jo, visst är det så ibland att tiden inte räcker till, jag kan ibland känna att jag "ligger efter" med att lämna hälsningar hos dem som lämnar hos mig… Knäppt egentligen ;)
Känner igen det där, när man väl "tjatat" till sig något, så blir det stopp, man vet inte vad man ska placera på hyllan, eller man vet inte ens om det blev så bra som man tänkte ;) Du har snart fyllt listen ska du se. En tavla målad av dig t ex :)
Nyfiken på vad du visar en skymt av. Ser ut som en spegel? :)
Kram/Maria

AK. Keramik Form-Design said...

Härligt med tavellister. Varför inte sätta en spegel så länge, tills du hittat det du vill ha. Mina lister är fulla av saker i stället för tavlor.
Handen var ju bara för söt, verkligen en skatt.
Kul att hitta din härliga sida, kommer och titta hit fler gånger.
Hälsningar från Skåne :-)
Annelie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...