Saturday 16 February 2013

Hortensia

I dag tänker jag visa er min hortensia. Jag fick den utav min svärmor förra året i augusti eller så och hennes syster hade drivit upp den lilla plantan, vit till färgen sades det. I november kom den ner i egen kruka och såg rätt ynklig ut men runt 1 december hade första (och hittills enda) blomman slagit ut.

Så ja, detta är den enda blomma den haft men som den hängt med, snart 3 månader. Det ända som verkar hända är att de faktiskt byter lite färg. Från att från början varit helt vit gick den över i lite grönt och nu har den lite rosa i sig. En riktig kamelont!
Hade tänkt plantera ut den i rabatt nästa år men den växer så sakta att den nog kan bo kvar i kruka lite till. 

Nu väntar en lung lördagkväll på soffan. Har kört fram och tillbaka till Melbourne idag, där mitt lärarjobb och barnens skola är. Det är långa dagar och vi är alla rätt trötta (och lite griniga) när vi kommer hem, speciellt nu när det är så varmt. Värmen tar på krafterna. 

Tack för era tips på vad jag ska göra med tomaterna, ja förutom att äta dem då! Kanske provar att göra soltorkade tomater.

Ha en fin lördagkväll!


6 comments:

Fröken Tindra said...

Hortensior är så fina! Hoppas att du kan ha den i rabatten sen.
Ha nu en skön kväll och hoppas att den värsta grinigheten lägger sig när ni "landat" hemma ordentligt igen.
Kram!

Kia said...

Har fått en sån nån gång men inte lyckats få den att överleva.

Härligt med så mycket tomater. De gula päron tomaterna var häftiga.

Ha en toppen dag!
kram Kia

svart vitt och rött said...

Jättefin blomma som säkert tar sig snart! Jag är rätt så trött på kylan för min del :-) Värme? Ja, tack :-)

Melody and M.E said...

Hortensia är en favoritblomma här. Jag tar in dem innan de vissnar och sätter i en vas utan vatten, så torkar blomman och står fint hela vintern.
Spännande blomma som byter färg!
Kram
Melodys matte

Anonymous said...

Så vackert kram Sofia

TIDSOPTIMISTEN said...

Vilken fin Hortensia och vad jag vet så påverkar både typen av jord och vatten (kranvatten vs regnvatten) färgskiftningar på blommorna. Tror kalkrikt kranvatten gör blommorna rosa eller nåt, ja ja känns inte så viktigt kruxet är ju att hålla de vid liv så bara det får man vara glad om man klarar av ;)

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...