Tuesday, 12 February 2013

Semlor eller pannkakor?

Här i Australien är det idag Pancake Tuesday, pannkaks tisdag, vilket sammanfaller med den svenska fettisdagen. Av samma anledning som vi fyller på depåerna med semlor dagen innan fastan börjar, ja ni vet den fastan som leder fram till påsken så fyller man här på depåerna fast med pannkakor. 
Mycket reklam i alla matreklamblad om pannkaksmixer och tillbehör under veckan samt att en del skolor har som tradition att laga pannkakor, ja den tjockare varianter. Själv var jag på min stora tjejs skola på eftermiddagen och gav en hjälpande hand i klassen med att göra pankisar.
 Här hemma håller vi på traditionen och serverar semlor. 

 Hugg in då! Tänk att det alltid ska poseras.Självklart blir det totalt hemgjorda semlor när man bor här, även hemgjord mandelmassa. Hade kvar i frysen sedan julgodiset gjordes i julas. Bullarna bakade jag i går kväll efter att mannen fått i uppdrag att åka förbi ett bageri som ibland säljer färskjäst över disk. Gjorde en sats vanlig bulldeg och det blev en uppsjö bullar. Nu kan vi äta semlor ända fram till påsken!!!

Det roliga är att jag egentligen aldrig varit någon semelfantast. Det började först sedan jag flyttade hit och fick barn. Ville delge dem vår tradition samt att min man gillar semlor jättemycket. Så det är klar man offrar sig. Fast nu tycker jag att de är ganska goda, små och hemgjorda som de blir.

Har du ätit någon semla idag?

Ha en fin tisdag!


5 comments:

Åse said...

Vilka härliga bilder, både semla och pannkaks dag det låter smarrigt .

Bokcaféet i byn said...

Underbara bilder på en härlig familj! Jag älskar semlor!!! Glömt att det är fettisdagen idag men det tar vi igen en annan dag!
Kul att du håller på traditionen, kan tänka mig att sådant blir än viktigare när man inte bor i Sverige. Kul att din man uppskattar semlor!
Önskar dig en toppen onsdag!
Kram Anna

fianathome said...

Bra å föra vidare traditionerna!!
Semlor är ju bara såååå gott!Fräckt att du kan göra det med inredienserna.
Nu ska jag sätta tänderna i en...eller två?!?
kramis
fia

Maria said...

Så roligt att du tar med traditioner till ditt nya hemland! :) Allltid kul att läsa om din vardag. Pannkaksdag, hade jag ju ingen aning om. När det är våffeldagen här, är det fullt med reklam och extrapriser på våffelmix och våffeljärn i butiksutskicken ;)
Jo, det belv minsann semla både igår och idag....
Ha det fint!
Kram /Maria

Lotta i USA said...

Å så gott det ser ut!! Jag har tänkt på semlor hela dagen. Jag måste fixa till det här ;)

Tack för dina fina hälsning Anette! Saknat dig

Kram
Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...