Friday, 8 February 2013

En köttbit

Men visst på en fredag och allt. Annars så brukar vår "köttbitsdag" infalla på en onsdag då det passar bättre i vårt schema med jobb och barnens aktiviteter. Att grilla en bit kött är nämligen min mans rätt och då jag tar tjejerna till balett så passar det bra att han lagar mat och på den vägen är det. Men denna vecka passade det bättre idag. 
Det blir en rödvinsmarinerad ryggbiff med klyftpotatis och grekisk sallad med fetaost.
Det är hit vi åker för att köpa vårt kött. Knapt 5 minuters bilväg från vårt hus så ligger ett lokalt slakteri som säljer helt kött. Vi har använt oss av dem nu i flera år och är jättenöjda. Det är inte alltid de har alla sorters styckningsdetaljer men det finns tillräckligt för att man ska hitta något som passar. Dessutom är det billigt, billigare än i mataffären som också ligger runt 5 minuter från där vi bor. Ryggbiff som står på menyn idag betalar vi runt 80 sv kr/kg. Innanlår köper vi i bit för runt 50 kr/kg.
Slakteriet skymtas i bakgrunden. Det ligger ute på vischan!
Många regler att hålla koll på!!

I det lilla skjulet ligger affären. Där inne är det kallt, precis som i ett kylhus. Så när man åker dit en varm sommardag bör man ta med sig en jacka då det blir stora kontraster. 
Så här ser det ut, kött i långa banor. Här är det innanlår till försäljning.


Så här gott kan det bli. Detta är inte kvällens måltid utan en vi åt tidigare. Vi tycker att det är bra att handla lokalt när man kan och från ett mindre slakteri utan mellanhänder. Dessutom så tycker vi att det smakar bättre och är finare i kvaliten. När det dessutom inte kostar mer utan mindre finns det ju inget som hindrar.

Brukar du handla lokalt odlat eller uppfött om det går?

Trevlig helg till er alla!
7 comments:

tinajo said...

Om det går så köper vi lokalt, känns bra att stödja dem runtom oss. :-)

Fröken Tindra said...

Jag köper sällan nötkött får jag erkänna. En dag som denna då det avslöjats att hästkött sålts som nötkött i färdiga pajer hade jag ju lugnt hellre åkt till ett lokalt slakteri om det gått!! Vad pysslar de med i köttbranchen?! Kan man inte lita alls på det man köper i stora butiker längre? Nej, fortsätt ni att handla lokalt. Det är tryggt och fräscht! Tack för sightseeingen!
Kram!

Kia said...

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Jenny said...

Hej Anette!
Vad smarrigt det ser ut! I Lerum en bit från där vi bor har en av ICA-butikerna jättebra kött från lokala leverantörer, där brukar vi handla så ofta vi kan.

Ha en trevlig helg!

PS, framförde din hälsning till Fröken Tindra när vi fikade häromkvällen;)

Kraam Jenny

Svart, vitt & rött said...

Det där ser riktigt gott ut! Ofta blir det kött från vanliga matbutiken, men de har fin chark. Att köpa lokalproducerat är ju det bästa, men tyvärr blir det inte så ofta... Ha en go fredagskväll!

A House With A View said...

Mums vad gott det ser ut:))) Jag handlar absolut lokalt om det finns möjlighet! Vad mysigt ni har det:)

Kraaaaaam aka

Bodil Brink Morse said...

Vad skönt att ha det så nära.
När jag kan köpa lokat gör jag det.
Ha en skön söndag!
Kram Bodil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...