Friday, 1 February 2013

Den stora bakardagen

 I dag har här varit värsta bagarstugan!
Håller på att förbereda inför söndagens kalas, barnkalas. Runt ett dussin spralliga tjejer på 7 år kommer hit på kalas eller kanske det var party. Oavsett så ska det ju fixas. I morgon lördag ska vi alla till Melbourne och gå i Svenska skolan och jag ska jobba så det blir inte mycket tid över till förberedelser när vi kommer hem så det fick bli idag.
 Det blir muffins i mängder. Har tänkt att tjejerna själva kan dekorera muffinsarna, ni vet kladda på glasyren och sedan stössla kul färger och annat ovanpå. Lär iallafall hålla dem sysselsatta en stund. Jag antar att det lär bli kladdigt, men vi ska hålla till i garaget som vi ska piffa dagen till ära.

Syltkakor eller syltkyssar som de också heter är poppis i vårt hus.
 Mycket disk!
 En hel hönsgård med ägg gick åt!

 Några söta roliga "tea cups" blev det också. Glasyren står klar i kylen och ska bara färgas men det kan jag göra på söndag. Kvar är att ordna godispåsar och lite lekar, priser och allt annat men till det räcker tiden på söndag. Tänk att barnkalas har en förmåga att få en att önska sig framåt i tiden liksom. Jag längtar redan tills på måndag eller kanske till kl.17 på söndageftermidda!!

Ha en skön helg så hörs vi när den är över!

Tjingeling!7 comments:

tinajo said...

Mums - får jag komma förbi en sväng?! ;-)

Anonymous said...

Åhhh vad mycket gott och fint du bakat yummie : ) Kommer att bli succé : ) kram Sofia

Maria said...

Så mycket godsaker!
Smart att hålla till i garaget!
Ja, det där med barnkalas är något jag INTE saknar, faktiskt ;)
Lycka till, det kommer bli toppen!
Kram /Maria

Svart, vitt & rött said...

Vilket pangkalas det blir! Att dekorera är ju den roligaste biten, så det blir säkert kanon! Lycka till och ha det riktigt roligt!

Min plats i solen said...

Hjälp, så mycket gott! Kalaset kommer garanterat bli en succé (grattis till dottern)och vad roligt att de ska få dekorera sina muffins själva. :)

Tack snälla Anette för din rara kommentar hos mig. Vad glad jag blev över att du kikade in och nu hittade jag dessutom hit till din härliga hörna av bloggvärlden. :) Och vad roligt att du bor i utanför Melbourne, en stad som mitt hjärta klappar lite extra för då min väninna Mandi bor där. :)

Sköt om dig Anette och lycka till med kalaset i helgen.

Kram Lotta

TIDSOPTIMISTEN said...

Ja barnkalas är inte min grej heller men även om min man inte lagar mat hemma så har han i alla fall skött barnkalasen tillsammans med sin bror. Jag har handlat och förberett men under själva kalasen har jag varit någon helt annan stans ;) Vad sugen jag blev på syltkakor nu också - det var längesedan jag åt såna. Lycka till på jobbet och med kalaset - själv ska jag kämpa vidare med att degradera kalenderanvändandet ;)

Kram Ullis

fianathome said...

Tihi..Visst är det så. Sen kommer tiden då kalas är fånigt. Då saknar man det...liiiiite!
så mkt gott du gjort MUMS!
kramelikram
Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...