Friday, 15 February 2013

Tomater i långa rader

Här mognar tomaterna så vi knapt hinner med att skörda dem, än mindre äta. Det är så många nu att jag börjat att "ta mig en tomat", ja istället för en frukt. Eller helt enkelt bara ha som "smågodis". För om vi inte äter blir de ju dåliga. Det härliga är att de kommer i många olika färger och former denna gång. Vi brukar alltid försöka hitta så många olika sorter men det är inte alltid som de tar sig men i år så.
Stora röda runda apollotomater
Gula små päronformade, ursöta och inte alls syrliga


En mörk rödbrun körsbärstomat med anor.

Söta goa pyttesmå körsbärstomater.
Väl skördade hamnar en del i fönstret för att mogna lite till men där börjar bli fullt just nu. Men det är som att ha en godisskål nära till hands, bara sträcka ut handen och ta sig ett par härliga tomater att mumsa på.

De som mognat och väntar på att ätas flyttas sedan in i skafferiet där det också dignar i skålarna. Det är en underbar tid vi har just nu med dessa smakrika tomater. Annat blir det senare i år när de är slut och man bara kan få tag på tomater från affären som inget smakar. Men det är då det. Nu njuter vi stort och i kväll blir det en kyckling pastasallad med massor av tomater. Ljuvligt gott och passande i värmen vi har just nu.

Trevlig helg på er alla underbara!7 comments:

Hemma på Sjuan said...

Så mycket tomater! Känns jättemärkligt att ni skördar tomater nu ;) men ni är ju långt ifrån oss...
Ha det så gott i värmen, den saknar vi! Kram vännen

A House With A View said...

Oj vad mycket tomater ni fått, wow vilka gröna fingrar du har:) Jag blev sugen på våren nu när jag såg dina foton, jag har ett litet växthus som jag tänkt plantera i. Jag har tänkt att ta hand om utsidan av växthuset och göra det lite mysigt där också, och den biten är ju du klar med, vad härligt det måste vara:))

Önskar dig en finfin helg!

Kraaaaaam aka

Black Iris said...

Åh, vilka härliga tomat-bilder. Man riktigt känner den där lukten av själva plantan..

Kram Maidi

Hildas hem - Sofia said...

Åh, vad du får mig att längta ännu mer! Så där hade vi det för ett halvår sedan :)

Hoppas att ni klarar att äta upp allt!
Annar kan du ju alltid göra krossade tomater och frya in :)

Kram Sofia

Bokcaféet i byn said...

Så underbart Anette! Vilket härligt inlägg! Vi håller just nu på att planera inför odlingssäsongen! Även i år kommer vi att odla tomater i växthuset. Minns så väl lyckan från förra sommaren att bara kunna gå ut med en skål och fylla den med välsmakande tomater!
Er värme låter så ljuvlig!! Önskar er en riktigt skön helg!
Här har sonen fått feber så det lär bli en lugn helg.
Stor kram Anna

tinajo said...

Underbara tomater - älskar dem både varma och kalla! :-)

Fröken Tindra said...

Vad gott det ser ut!! Goda tomater är verkligen goda så att säga. Till skillnad från sina "ogoda" vattniga vänner. Kan du inte göra såser och frysa? Torka i ugn eller nå´t? Så att ni har kvar lite längre istället för att riskera att de blir dåliga nu när alla mognar på en gång. Bara en tanke. =0) Och du, det låter så härligt med värme!!!
Kram på dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...