Thursday, 28 February 2013

Hantverkare borde stavas med Ä!

 Ni vet värk som gör ont stavas med Ä, det andra med E. Och hantverkare gör väll rätt ofta ont!?
Härom dagen så pajade vår telefon totalt. Ingen kan ringa oss och vi kan inte ringa ut. Det har varit "fel" på linjen länge nu men knaster och brus som gjort att man knapt hört vad den på andra sidan sagt, mycket irriterande minst sagt. Men eftersom vi har mobil och datorer så har det inte blivit av att någon av oss ringt telebolaget. Men når den tvärdog i förra veckan så blev det högaktuellt. 
 Resultatet är att det är inte telebolagets fel för det finns ringsignal i vårt bostadeområde, från tele "hålet i marken" fram till vårt hus men där är det slut. Tydligen kan de mäta sådant genom väggarna och avläsa vad felet är på ett ungefär. Så här bakom teglet är felet, en trasig eller klämd ledning som nu gett upp. Det var nämligen så att redan vid inkoplingen av telefonen sa telebolaget att det var någe vaj på ledningen. Elfirman sa att det är ok vi stoppade in tre ledningar så det kommer att finnas back-up.
Nu har byggfirmans kille varit här och han har kontaktat elfirman som faktiskt hörde av sig nu under kvällen och ska skicka ut någon under morgondagen för att kolla upp det hela. Så den som väntar får se! Återkommer med raport.
Nästa grej!
Ser ni smutsranden där i taket på uteplatsen? Den såg jag helt plötsligt i mitten av förra veckan. Det var helt nytt för bara någon vecka sedan hade jag gått runt huset med spindelnätsborsten och borstat bort alla nät som blir och detta hade jag sett om det funnits. Inte så lätt att se på fotot men i verkligheten är det faktiskt två stycken och de ser ut som breda cykelspår rakt över taket.

 Killen från byggfirman visste direkt vad detta var och hade lösningen och det kommer att åtgärdas inom snar framtid. Det är någon slags mögel som utvecklats sa han. Dock vet man inte exakt hur men att det kan ha att göra med när och vilken tid på året huset byggts om det varit mycket väta och om man målat lite för snabbt över. Sedan fanns också teorin att det kunde vara limmet som gipsskivorna tejpats ihop med som var boven i dramat. Sedan detta dykt upp för något år sedan ha man ändrat rutiner och problemet har försvunnit.
Åtgärden blir att isolera taket på uteplatsen samt att de kommer och målar över taket med en färg som innehåller mögeldödande medel. Det är tydligen så man gör och de har inte haft några återkommande problem sedan de börjat göra så hos kunder som haft samma problem som vi. Så det är väll bara att hoppas och se samt vänta på resultatet. 

Så där ja då var sista dagen på sommaren över och nu väntar hösten. Min yngsta tjej sa idag: " Mamma kommer alla bladen att ramla av träden imorgon?" Tänk att hon ändå vet att det är så fast vi mest har träd här i Australien som faktiskt inte tappar sina löv.

Ha en härlig dag!
5 comments:

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Men så tråkigt med telefonen? hoppas det kommer funka framöver. Taket ja..det är ju precis som det är där det limmats på något i en skarv, det var ju så raka linjer.. Synd att man inte kan göra sådant där själv, eller rättare sagt göra det mesta själv som behöver göras, då hade det blivit gjort på direkten hihi.
Ha det så gott.
Kram Jennie

Mycket annat & lite betong said...

Oj, det var mycket på en gång!
Hoppas att telefonen snart fungerar igen. Taket verkar vara en lite större grej att åtgärda.
Så nu kommer hösten hos er, hurdan vinter får ni sen?

Kram från Agneta

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Jag tycker alltid man känner sig som en förlorare när man anlitar hantverkare, det kostar alltid mer än vad jag tycker det är värt och man har liksom ingen koll på om de gör rätt eller ej, då bygge etc inte är min hemmaarena. Hoppas ni får telefon och övrigt fixat hos er! Höst, ja sonen och jag konstaterade att här börjar våren imorgon.
Blir det någon Sverigetur för er i år? Eller brukar ni åka hit lite mer sällan? Biljetterna är ju inte precis gratis och resan lång.
Trevlig fredag!!!
Kram Anna

tinajo said...

Vad trist, alltid jobbigt när sådant som bara "ska" fungera INTE gör det!

fianathome said...

Usch för grejer som inte funkar. Sånt där ska ju "bara" funka. Ilandproblem men väl så irriterande.
Här väntar man som galen på våren. Höst..?! Så uppåner det är :)))
Ha det så skönt idag. Snart är det natt här..Fniss!
KRAM
Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...