Friday, 1 March 2013

Hösten har kommit

 Ja iallafall enligt almanackan. Så här sitter jag och planerar för fullt vad jag ska köpa för vårlökar. Fick en katalog från min yngsta tjejs Kinder (förskola). Där  kan man beställa en massa olika sorters blommor och få dem levererade till Kinder om några veckor lagom till planteringstiden. 

I våras, ja augusti/september såg det ut så här hos mig. Hade planterat runt 15-20 påskliljelökar och nästan alla kom upp och lös upp den trista rabatten. Man måste ju börja någon stanns. Men nu när jag vet lite mer vad som finns så tänkte jag slå till och köpa lite mer. Det finns så mycket härligt att välja bland. Mera påskliljor, fresia, snödroppar  och allt vad de nu heter. Det är lätt att när man summerar att det dragit iväg och blivit en rejäl slant.
Underbara färger!
Dock är det som så mycket här att en viss del av försäljningen går till själva Kinder så det känns ändå bra att köpa lökarna via dem så att de får in lite extra pengar. Fundraising som det heter är stort och det mesta försöker att säljas, ofta är det choklad och andra gosaker som ger pengar till verksamheten. Det blir ibland lite svårt när man har barn i olika "institutioner som både skola och Kinder samt eftermiddagsaktiviteter när alla vill sälja saker och på så sätt få in lite extra pengar till aktiviteterna. Ska sätta mig imorgon och räkan ihop hur mycket jag prickat för och se om jag måste planera om lite. Nu får det bli sovdags hos mig.

Tjingeling och ha en fin helg och tack alla rara som tittar in och lämnar så härliga och goa kommentarer. Ni gör mig så glad.

8 comments:

svart vitt och rött said...

Blommor av alla sorter är så himla härligt!! Ni kan väl behöva några grader svalare vindar :-) Tack för alla fina kommentarer! Ha en riktigt go helg!

Lotta i USA said...

Jag hajjade till när jag läste din rubrik...tänk att ni nu går mot höst och vi mot den efterlängtade våren! Jag vet ju att det är så men ändå känns det ovant med tanken.

Fint att kunna beställa lökar via förskolan!

Kram och ha en jätteskön helg!
Lotta

Meta said...

det känns lite konstigt när jag läser om er höst när vi nu väntar på våren. trodde först du skrev fel.
det är ju så hääärligt når allt man planterat på hösten visar sig på våren.
Ha en fin helg
Kram Meta

StrandviksVillan said...

Hjärtligt tack för dina kommentarer!
I fågelburen ligger bara en sån där stor "rottingboll" eller vad jag ska kalla det, och runt har jag virat en slinga av konstgjord slingerväxt (typ, hihi!)
Letar egentligen efter nån söt liten fågel som ska sitta där.

Ha en riktigt skön helg!

Maria said...

Vad fint det komer bli i eran trädgård! Fast det är det ju redan!
Bra att sälja genom förskola, nå de får in lite pengar! :)
Wallanderfilmerna är bra, tycker vi också! Kul att ni kan se dem hos er!
Kram, kram fina du!
/Maria

P:S Det blev bubbel... till slut... ;)

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Så härligt att plantera lite vårlökar nu, såg ju jätte fint ut från ditt land förra våren!
Ha det så fint, kram Jennie

TIDSOPTIMISTEN said...

Vad kul att botanisera i en hel lökkatalog, här har vi första vårmånaden nu men det märktes inte idag, snön vräkte ner och det var bara grått och trist. ......och jag är helt med på din linje att hantverkare borde stavas med Ä ;)

Kram Ullis

A House With A View said...

Vad märkligt det känns att gå mot hösten när våren faktiskt håller på att börja:)) Jag har börjat få lite vårvibbar och idag lyser solen från en klarblå himmel, helt ljuvligt!! Det blir grillning utomhus i finvädret idag:)

Så vackert det är i din rabatt, ser fram emot att få se vad du bestämmer dig för bland alla vackra blommor:)

Kraaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...