Sunday, 17 March 2013

En omväg..

...på väg hem från jobbet på Svenska skolan igår. Ja vi tog vägen förbi Ikea för vi behövde sill till påsk. Ja ni vet man kan ju alltid lura sig själv lite med att tro att man "bara" ska ha typ sil (=en grej!)

Detta Ikea är nytt bara drygt ett år eller så och väldigt stort. Så när man gått igenom övervåningen med alla utställningsrummen så kommer man in i resturangen och där blev det energipåfyllnad. Vi tog oss en fika med kanelbulle för $ 1.50. Deras kaffe är verkligen gott för det priset medans bullarna är ok för en som inte är bortskämd med att det dräller av kanelbullar. Mina egna slår dock högre, men gott var det.

 Vid det här laget hade sillen hamnat i kylen men påskmusten stod kvar i kassen i morse. Fast vi köpte flera julmust istället för dem var det rea på och smaken är ju samma. De där skumkycklingarna var urgoda vilket inte är så vanligt med Ikeas egna godis numera. En påse gick åt i bilen på väg hem.
 Några påskägg och Ikeas diskorstar som slår alla andra med hästlängder som finns iAustralien!!
 Och inte att glömma! Värmeljus förståss. Min man insistera på att vi visst behövde flera så nu har vi så många att vi kan öppna filial till Ikea där vi bor.


Trots fika fanns det plats i barnens magar för varsin Ikeamjukglass. Ja det var ju inte direkt glassväder igår, inte heller de senaste dagarna. Vädret har vänt och det blev svalt och igår fick vi till och med en hel del regn som var välbehövligt. Men nu såg jag precis på väderraporten att det vänder uppåt igen fast inte så värst bara upp mot höga 20 eller straxt under 30 strecket.

Ha en fin vecka. Jag återkommer jag senare med att visa vad jag köpte på Ikea efter att det skruvats lite.

Tjingeling!

8 comments:

Bodil Brink Morse said...

Åh, nu vill jag till Ikea men vi har över tre timmars bilfärd till närmsta Ikea.
De diskborstarna är de bästa, jag har också dem.
Ha en skön söndag!
Kram Bodil.

tinajo said...

Oh ja, "bara en sak" har man tänkt massor med gånger - bara för att komma ut med en himla massa "bra att ha"-grejer, haha!

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Älskar omvägar och små extra utflykter! Kul med en IKEA visit! Vi var på IKEA i Malmö för ngn vecka sedan. Tror det är deras affärsidé att man ska komma hem med en samling fler saker än vad man planerat inhandla...! Vi åt också deras kanelbullar men de var bra sunkiga i konsistensen. Men vad kan man begära för en 10:a inkl kaffe?! Sonen tyckte iaf att det hela var mkt festligt, det är det som räknas!! Deras ljus är svårslagna!
Ska bli spännande att se vad ni skruvat ihop!
Må så gott och önskar er alla fyra en fin start på kommande vecka!
Kram Anna

Anonymous said...

hi hi omöjligt att bara handla lite : ) Fina saker du köpt! kram Sofia

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Alltid kul med besök på Ikea och man hittar alltid mer än det man tänkt från början hihi.
Ljus går det åt lite grand och alltid bra att ha hemma.
Ha en fin dag Kram

Fröken Tindra said...

Härlig färg på påskäggen! De där skumkycklingarna måste jag ju prova när du skriver att det var urgoda! Jag älskar skumgodis!
Det är sällan man kommer ut med bara det man planerat att köpa när man besöker IKEA. På både gott och ont!
Kram!

svart vitt och rött said...

Ikea och Gekås blir lite på samma sätt... omöjligt att bara köpa lite :-) Man går en runda och när kassan kommer så är vagnen fylld :-) Ha en go söndag!

Lotta i USA said...

Prisa Ikea när man bor utomlands!

Var det där en Ikeabulle eller din? Här är bullarna jättestora och utan strösocker. Istället är det glasyr som jag inte alls gillar. Den där såg liten och god ut ;)

Spännande att se vad ni har köpt!

KRAM
Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...