Monday, 25 March 2013

Ensidigt men njutbart

Ja det blir ju lätt lite ensidigt när man odlar själv och det ger utdelning. För ett tag sedan skrev jag om alla tomater vi åt och försökte att hitta på vad vi skulle göra med dem. Inget har ändrats på den fronten, fortfarande lika mycket om inte mer tomatersom. Vi äter så det kommer ur öronen på oss. Som tillägg till dessa tomater har nu paprikan tagit fart.
 Vi får en kanonskörd av paprikor detta år. Tror att det är första gången som vi fått så mycket sedan vi började odla. Det är lättare att göra av med paprika så det är inga problem, men vi har massor så en del kanske hamnar i frysen om de behöver komma av busken för att räddas.
 De är härligt milda i sin smak och varierar från svagt gult till härligt eldig rödorange.
 På tal om eldig och ensidigt så har vi ytterligare ett njutbar  fenomen varje kväll. Vi har helt fantastiska solnedgångar så gott som varje kväll. Det är inte lätt att fånga dem på bild vill jag lova men den här kvällen såg det nästan ut att brinna bort i skogen.

Detta njuter vi av när vi sätter oss ner för att inta vårt kvällsfika. Den senaste veckan har det varit svårt att hinna med för solen går ner tidigare och tidigare och det går fort nu. När vi väl kommer ut från att ha läst godnattsaga för barnen och nattat dem så har solen nästan redan gått ner. Om två veckor ställer vi om klockorna här till vintertid, 7 april närmare bestämt.

Snart dags att njuta kvällsfika fast denna gång blir det nog utan solnedgång. Bra att ha bilder som dessa att ta till den mörkare årstiden.

Tjingeling!


3 comments:

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Hejsan!
Gud så härligt att kunna odla så länge på året och njuta av egna grönsaker, då vet man vad man får i sig oxå!
Vilken underbar solnedgång!! Helt magiskt är det ju och jag förstår att ni sitter där och njuter för fulla kaffe muggar :))
Njut vidare och ha det så gott.
Kramar Jennie

tinajo said...

Helt fantastiskt är det med hemmaodlade grönsaker & frukt - drömmer redan om sommarens tomater..!

I min smak said...

Oh, det ser skönt ut med skördetid! Det dröjer ett tag för oss här i norr men just nu vill jag ändå inte klaga för vi går ju mot sommaren även om man nästan inte kan tro det när det är så kallt.
Susanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...